Philip Bird - Integrow

Nieuw-Zeelandse uien goed ontvangen op krappe EU markt

Het Nieuw-Zeelandse exportbedrijf Integrow Marketing zegt een toegenomen vraag naar uien van Europese markten dit seizoen te hebben ontvangen. 

Philip Bird van Integrow Marketing: "Onze producten werden goed ontvangen. De Nieuw-Zeelandse campagne ziet er positief uit. Ik ben handelaar en moet tegen vastgestelde prijzen van telers kopen en aan consumenten in Europa verkopen."

Hij voegt eraan toe dat het Nieuw-Zeelandse aanbod met 10-15% naar Europa is gestegen dit jaar. 

"Europa heeft meer genomen dan normaal. Ik heb meer verladen en anderen ook. Ze zeggen dat Europa met een daling van 40% kampt, waardoor de hoeveelheden die wij verladen hebben het gat niet kunnen dichten. Ze hebben overal ingekocht, in Australië, Zuid-Afrika en nu komen Egyptische uien op de markt."

Volgens Bird was er een verbetering in de uienteelt in Nieuw-Zeeland dit jaar na een teleurstellend 2018.

"Het was een prima jaar. Vorig jaar hadden we armoedig gewas en was de kwaliteit middelmatig. Dit jaar hebben we goede opbrengsten en is de kwaliteit uitstekend. We hebben geweldig aan Europa geleverd. Tot nu toe hadden we ons geen beter seizoen kunnen wensen. Als er in Europa een tekort is, dan wil je geweldig telen en dat hebben we gedaan."

Nieuw-Zeeland heeft ook grotere maten en Bird geeft toe dat ze misschien wat groter zijn dan de consument gewoonlijk koopt.

"Europa heeft graag 50-70 en veel daarvan is daarheen gegaan, maar we hebben ook wat 70-80 en 80-90, die gewoonlijk niet voor Europa zijn. We hebben alle maten verladen naar het VK waar een tekort was. Het volumen naar het VK is gestegen van 3.000 ton naar 13.000 ton."

Voor meer informatie:
Philip Bird
Integrow Marketing Ltd
+6421611884
phil@integrow.co.nz 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven