Ook in Californië is diefstal van sinaasappelen en avocado's groot probleem

Dawn Taccone van de  Farm Store is trots op de sinaasappelteelt op grond van Cal Poly, Pomona. Die worden verkocht aan de Farm Store. “We hebben bomen over de hele campus, maar als studenten de sinaasappelen plukken, dan stelen ze van Farm Store."

Rapporten over studenten die sinaasappelen en avocado's plukken en stelen van bomen die van AGRIscapes zijn, waar Farm Store onderdeel van is, komen steeds vaker voor. Het is niet alleen lopen op verboden terrein, maar het is ook schadelijk voor het educatieve programma van het Don B. Huntley College of Agriculture en voor het aanbod en de afzet van Farm Store.

Het stelen van avocado's wordt in Californië als misdaad gezien. Verdachten die schuldig bevonden worden, kunnen gestraft worden met 3 jaar cel en een boete van bijna € 9.000.

AGRIscapes bezit 8 ha teeltgrond ten westen van de campus die hoofdzakelijk gebruikt worden voor programma's van de landbouwschool en die het bedrijf zelf verkoopt. De sinaasappelen en avocado's worden op en nabij de campus geteeld. Over het algemeen wordt aangenomen dat het fruit vrijelijk geplukt mag worden. 

"Dat is echt niet zo. Alle AGF en zelfs de dieren zijn onderdeel van het educatieve programma. Het is net als bij laboranten die niet verwachten dat je een lab komt binnenwandelen om wat testbuisjes mee te nemen."

Bron: thepolypost.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven