De export stijgt jaarlijks

Consumenten waarderen gedroogde Chinese gojibessen steeds meer

Evan Guo van Ningxia Baishi Hengxing Food Technology and Science: "Het gojibessen-oogstseizoen begint elk jaar midden juni en duurt tot midden augustus. Dit jaar liet de prijs voor deze bessen een stijging zien die inzette na het Chinese lentefeest. De belangrijkste reden voor deze ontwikkeling is het slinkende aanbod van de gojibessen uit de opslag. De nieuwe oogst is nog niet op de markt. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar gojibessen onder Chinese en buitenlandse consumenten. Deze twee aspecten gecombineerd verklaren waarom de prijs voor de bessen momenteel zo hoog is."

Gojibessen oogst

"De prijsfluctuaties op de Chinese gojibessenmarkt zijn relatief sterk in vergelijking met andere tuinbouwproducten. Dit is vooral een resultaat van de relatie tussen vraag en aanbod. We hebben een nieuw prijsrapport sinds vorige week. Gebaseerd op onze eigen ervaring ramen we dat de huidige marktcondities zo zullen blijven tot augustus. Tegen die tijd is de nieuwe oogst gojibessen verwerkt en komen de gedroogde gojibessen de markt in bulkpartijen op." 

Gojibessen plantage

"Ningxia Baishi Hengxing Food werd in juni 2011 opgericht. Ons bedrijf is gespecialiseerd in voedingsmiddelen en we richten ons op planten, inkoop, teelt en verwerking en retail. We zetten voornamelijk af op markten, in supermarkten en aan farmaceutische bedrijven in de grotere steden. Maar we exporteren ook naar de VS, de EU, Japan, Hong Kong en Taiwan. We hebben een gojibessen-areaal van een paar honderd ha in Zhongning, alsook verwerkingsfabrieken. Tegelijkertijd kopen we gojibessen van lokale telers in het gebied. Gojibessen zijn moeilijk om vers te houden. Daarom besloten we om gedroogde bessen, poeder en gojibessen-sap aan te bieden. Naar overzeese markten exporteren we voornamelijk zakken van 5 kg en dozen van 20 kg. We kunnen ook kleinere zakken leveren als de consument dat vraagt. Deze kleinere zakken zijn gemakkelijker voor consumenten op de retailmarkt."

Gojibessen verwerkingsfabriek

"Gojibessen zijn bekend in de traditionele Chinese farmacie. De gojibes kent een traditie van duizend jaar als Chinees voedingsproduct. Een toenemend aantal consumenten begint de waarde van de gojibes te erkennen. De bes kan gelabeld worden als superfood. Gojibessen zijn rijk aan antioxidanten. Ze verbeteren de weerstand en helpen de huid en ogen te beschermen omdat ze symptomen van droge en ruwe huid tegen gaan. Daarnaast kunnen de bessen bloedsuiker stabiliseren en beschermen ze de lever. We zijn erg optimistisch over de marktvooruitzichten van gedroogde gojibessen. De bessen hebben een extreem hoge voedingswaarde en zijn populair in de VS en op Europese markten. We ramen dat de overzeese vraag blijft groeien."

Gojibessen verwerkingsstation

 

Contactpersoon: Sales Manager Guo
Ningxia Baishi Hengxing Food Technology and Science Co., Ltd.
Tel. +86 18995181664 
E-mail: evan@gojihome.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven