Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"De feestdagen zorgden voor een opleving van de groothandelsmarkt"

Vaak heerst er, in de dagen voorafgaand aan feestdagen, een optimistisch klimaat onder telers. Deze dagen zijn niet alleen goed voor een toename in consumptie, maar ook voor een stijging van de prijs van veel groenten en fruit. De meeste consumenten vinden dit een aanvaardbare situatie.

Hoewel de Paasdagen inmiddels voorbij zijn, is de verwachting dat de omzetstijging nog zeker tot 1 mei zal aanhouden. Rocco Viggiano, manager bij groothandel FE.VI. Frutta in Policoro, bij Metapontino, vertelt over deze situatie.

"De feestdagen zorgen voor een opleving van de markt. Ook nu weer. Aardbeien waren erg populair en prijs was veel hoger dan in de weken voorafgaand aan Pasen. Toen waren de prijzen laag vanwege een scala aan omstandigheden."

"Tijdens de Paasdagen hebben we meer dan 50 ton aardbeien per dag afgezet. Het Candonga ras vertegenwoordigde meer dan 80% van dit volume. We hebben meer dan 40 ton per dag van deze aardbeien geleverd aan diverse markten en aan de Horeca. De prijzen lagen rond de €3,00 per kilo. De overige 10 ton per dag werd vertegenwoordigd door andere rassen zoals Melissa en Marisol en de prijzen hiervan lagen rond de €2,30 per kilo."

"We zijn nu klaar voor de start van het abrikozenseizoen. Over een week zullen we starten met de eerste uit kassen. Daarna is het de beurt aan nectarines en perziken uit de kas, gevolgd door late rassen uit de volle grond."

"Deze dagen worden er ook veel tuinbonen afgezet en de prijzen liggen rond de €0,80 per kilo. Er was ook een toename in de consumptie van gedroogd fruit, vooral wat betreft walnoten en pistachenoten."

De dag na Pasen is altijd wisselend op de groothandelsmarkten, maar dit jaar lijkt het anders te zijn gegaan. "We zijn geweldig van start gegaan. Op alle markten in Italië is de meeste waar in de dagen voor Pasen afgezet, waardoor er veel werd ingekocht voor 25 april, een officiële feestdag in Italië."


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven