Kristha Heibrink, Kwekerij LOF.

"Witlof kan nog wel wat meer bekendheid als salade- of BBQ-groente gebruiken"

Tholen - De afzet van witlof bleef de afgelopen week in Nederland sterk achter. "Op de Belgische veilingen gingen de prijzen wel naar een niveau rond de euro, maar in Nederland bleven de prijzen lang op een niveau rond de 50/60 cent hangen. Uiteindelijk is de prijs nog wel wat aangetrokken, maar we hadden er iets meer van verwacht", constateert verkoopster Kristha Heibrink van Kwekerij LOF. "Ook de afzet van roodlof blijft nog wat achter, maar die telen we puur op vraag van de klant, dus daar hebben we ook weinig van beschikbaar voor de vrije markt."

Ze wijt de tegenvallende afzet aan een groot aanbod. "Het is niet eens zozeer de druk van het buitenlandse aanbod, maar hier in Nederland produceren de pennen dit jaar erg goed, waardoor er in verhouding veel witlof beschikbaar is", vertelt Kristha. "Ook het mooie weer heeft de afzet voor de feestdagen geen goed gedaan. Er waren wel wat acties voor de Pasen, maar hoewel witlof een ideale saladegroente is en het ook goed doet op de barbecue, moet dat bij de consument nog bekender worden."

"Al met al verloopt de afzet de eerste vier maanden van het jaar nog niet al te soepel. Nu zie je traditiegetrouw richting de zomer het aanbod wel wat minder worden door verouderde pennen. Wij doen er als Kwekerij LOF alles aan om de consumptie te stimuleren. Zo willen we de komende tijd de tweestuksverpakkingen nog meer onder de aandacht brengen. In de supermarkt zie je nu dat flowpacks worden opengetrokken, omdat er teveel witlof in de verpakking zit voor de eenpersoonshuishoudens. Daarom zien we veel potentie in de tweestuksverpakkingen en daar kunnen we goed in voorzien", besluit Kristha.

Voor meer informatie:
Kristha Heibrink: werkdagen ma/di/wo
Marloes Neefjes: werkdagen do/vr
Witlofkwekerij LOF.
Pilotenweg 28/1
8311 PL Espel
Tel: +31(0)527 271 616
verkoop@witlofkwekerijlof.nl
www.witlofkwekerijlof.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven