Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Koninklijk Paar brengt streekbezoek aan FruitMasters

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken op woensdag 29 mei West Betuwe. Zij gaan tijdens dit streekbezoek ook naar de gemeenten Neder-Betuwe, Tiel en Culemborg. In West Betuwe bezoekt het Koninklijk Paar de Proeftuin en het sorteer- en pakstation appels van Koninklijke FruitMasters.

Het Koninklijk Paar legt jaarlijks enkele streekbezoeken af in Nederland. Tijdens deze bezoeken komen lokale maatschappelijke kwesties aan de orde. Zij bezoeken meerdere plaatsen in een streek om zich zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van de kansen, mogelijkheden en problemen waarmee een streek te maken heeft.

“We zijn zeer verheugd dat de Koning en Koningin een bezoek brengen aan FruitMasters,” zegt algemeen directeur Kees de Kat. “Het coöperatieve FruitMasters bestaat dit jaar 115 jaar. Sinds onze oprichting in 1904 lopen we als specialisten in hard- en zachtfruit voorop in de markt. Wij vinden het dan ook heel bijzonder dat we op 29 mei het Koninklijk Paar mogen ontvangen. Samen met de gemeente West Betuwe plukken we als FruitMasters de vruchten in de Fruitdelta. Dat laten we graag zien aan het Koninklijk Paar.”

Het Koninklijk Paar bezoekt tijdens het streekbezoek de Proeftuin van FruitMasters. Tussen de fruitbomen gaan zij in gesprek met jonge fruittelers over het heden en de toekomst van de Nederlandse fruitteelt. Met coöperatie De Fruitmotor spreken zij over circulaire fruitteelt. Ook gaat het Koninklijk Paar in gesprek met arbeidsmigranten. Studenten van Helicon MBO Geldermalsen en HAS Hogeschool Den Bosch geven in de boomgaard een demonstratie met drones. Na de Proeftuin brengt het Koninklijk Paar een bezoek aan de hoofdlocatie van FruitMasters. Daar krijgen zij een rondleiding door het sorteer- en pakstation van appels. De directie laat het proces van de boomgaard tot aan de fruitschaal zien. Een uniek kijkje in de keuken voor het Koninklijk Paar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven