Sla telen op 150 meter van verwerkingsfabriek

Er wordt vaak gesproken over lokale teelt en lokale gewassen ook al is dit niet altijd waar. Het Italiaanse Fellini Patrizio kan met recht beweren dat hun groenten en fruit lokaal geteeld zijn. De sla, die momenteel wordt geoogst, is geplant op slechts enkele tientallen meters van de verwerkingsfaciliteit.

"Er zit slechts een paar minuten tussen de oogst en de verpakkingsfase. Ik geloof niet dat er sla is die verser is dan die van ons. Momenteel worden er verschillende slarassen geoogst, waaronder Gentilina Rossa", legt Emile Fellini uit.

De grootschalige afzet vraagt om gewassen die duurzamer zijn. Fellini Patrizio maakt daarom geen gebruik van bestrijdingsmiddelen en heeft het gekozen voor mechanisch wieden tussen de rijen.

"De slamarkt is momenteel vrij vlak omdat er teveel aanbod is. In de regio Romagna is de sla 23 dagen te vroeg terwijl er in het zuiden sprake is van vertraging vanwege de kou. Een gedeeltelijke overlap zorgt ervoor dat de prijzen niet te veel stijgen."

Bospeen is momenteel erg in trek bij groothandelaren en de retail. "De aanwezigheid van het blad is als het ware een soort garantie dat de groenten vers zijn. De wortelen zijn afkomstig uit de omgeving van Latina en we verpakken het in bossen van 500 gram. De prijs ligt rond de €1,40 per bos."

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italië
Tel.: (+39) 0547 659 777
Fax: (+39) 0547 574 84
Email: emile@fellinipatrizio.it
Email: lamberto@fellinipatrizio.it
Web: www.fellinipatrizio.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven