Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Oogst begint 3 weken eerder dan vorig jaar

Spaanse kersenseizoen van start

Op 22 april kwamen de eerste kersen binnen bij Agrupación de Cooperativas del Valle del Jerte (Groep van Coöperaties van Valle del Jerte). Dit betekent dat het seizoen van 2019 is begonnen, een seizoen met goede verwachtingen voor zowel de oogst als de kwaliteit.

De eerste kilo's kersen zijn van de vroegste rassen. De oogst is bijna drie weken eerder geleden begonnen dan in het voorgaande seizoen. Wanneer andere jaren als referentie genomen worden, is de oogst echter op het gebruikelijke moment van start gegaan. De weersomstandigheden waren gunstig de afgelopen tijd. De zachte en hoge temperaturen sinds februari vervroegden de bloei en hebben bijgedragen aan een goede vruchtzetting.

De eerste kersen zullen bestemd worden voor de nationale markt. In de loop van de week zullen de volumes toenemen en de verwachting is dat de oogst vanaf volgende week zo groot zal zijn dat met de export gestart kan worden. In Europa is men al in afwachting van de kersen uit Valle del Jerte, van het merk Zalama. Engeland en Duitsland zullen de eerste bestemmingsmarkten zijn. Binnen Europa zijn het deze twee landen die het meeste waardering hebben voor de kersen uit Valle del Jerte.

Het kersenseizoen is de drukste periode in Valle del Jerte. Dit fruit vormt de economische motor van het gebied en tijdens de oogst is er een grote hoeveelheid arbeidskracht nodig. Op de hoogtepunten tijdens de oogst heeft de Agrupación de Cooperativas zo'n 1.200 mensen direct in dienst, waarbij de benodigde arbeidskracht op het land niet wordt meegeteld.

Het lijkt erop dat de weersomstandigheden gunstig zijn dit jaar. Het seizoen duurt echter nog tot augustus en het is nog niet te zeggen of het weer tot dan toe optimaal zal zijn. Tot nu toe zijn de omstandigheden vanaf de bloeiperiode goed geweest. Als ze stabiel blijven, zullen we binnenkort grote hoeveelheden kersen zien binnenkomen op de markten.

 

Meer informatie:

www.ac-vallejerte.es 
www.picotasjerte.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven