Sorteeroplossingen voor tropisch fruit

Machines met extreme tederheid voor de sortering van tropisch fruit: dat is de oplossing van het Italiaanse Futura voor een groeiende sector die tijdens MacFrut in de schijnwerpers zal staan, ook dankzij het Tropical Fruit Congress.

"We werken veel in het buitenland omdat onze machines worden gezien als baanbrekend. Een aantal tropisch fruitsoorten die kunnen worden verwerkt zijn: mango's, avocado's, dadels, en pitaya. De cups zijn in verhouding met het soort fruit. Ook de laad- en lossystemen zijn met dit doel ontwikkeld", zegt manager Omar Papi.

Oost-Europa, Afrika en Azië zijn een aantal van de gebieden waar Futura een sterke groei doormaakt. "In Afrika hebben we een aantal lijnen gecreëerd. De groeimarges zijn enorm, maar we moeten uiterst voorzichtig zijn. Kenia en Tanzania zijn de landen waar veel wordt geteeld en geëxporteerd en daar is sortering hard nodig."

In ontwikkelingslanden is het zo dat zolang de waar bestemd is voor de binnenlandse markten, sortering met de hand kan plaatsvinden. Zodra er sprake is van export, verwacht elke supermarkt precieze parameters en dit kan niet met de hand worden bereikt.

"Denk bijvoorbeeld aan de mangolijn. Het is nodig om de maat te evalueren en te selecteren met extreme tederheid. In deze sector zijn we bekend dankzij onze jarenlange ervaring."

"In Kenia hebben we een verwerkingsfaciliteit voor avocado's, in Cambodja voor mango's, in Vietnam voor pitaya en in Spanje voor avocado's en mango's. Elke faciliteit heeft een specifiek ontwerp nodig, het is niet mogelijk om overal dezelfde oplossingen te gebruiken."

Futura zal tijdens MacFrut in Rimini te vinden zijn in paviljoen D1 bij stand 44.

Voor meer informatie:
Futura 
Fruit Technology equipment
Via R. Mattioli 75
47522 Cesena (FC) Italy
Tel.: (+39) 0547/632749
Email: info@futura-tecnology.com
Web: www.futura-grading.com

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven