Fyffes doneert duizenden bananen aan deelnemers inzamelingsactie voor alvleesklierkanker

Op 13 april deelde Fyffes 2.500 bananen uit aan de duizenden deelnemers aan de PurpleStride-loop in New York, die bedoeld is om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Het door de Pancreatic Cancer Action Network (PanCAN) georganiseerde evenement hoopt met de actie deze vorm van kanker meer onder de aandacht te brengen. 

"We zijn onze sponsor Fyffes enorm dankbaar voor het doneren van verse bananen aan alle deelnemers," aldus Elite Rubin, voorzitter van PurpleStride New York City. "Het geld dat we met deze actie inzamelen komt ten goede aan onderzoek naar alvleesklierkanker en aan initiatieven van PanCAN en patiënten." 

Fyffes is de samenwerking met PurpleStride aangegaan als onderdeel van haar “Fuel with Fyffes”-initiatief, dat gericht is op het steunen van organisaties die een betere toekomst creëren.

“Fyffes wil hiermee haar waardering laten blijken voor mensen die inspireren en zich inzetten om het leven van anderen beter te maken," zegt Marion Tabard van Fyffes Noord-Amerika. "We zijn vereerd PurpleStride te mogen sponsoren dat zich inzet om de levensverwachting van patiënten die aan deze dodelijke vorm van kanker lijden te veranderen."

In de Verenigde Staten is alvleesklierkanker de derde voornaamste oorzaak van kankersterfte. De kans op overleving na vijf jaar bedraagt slechts 9%. Met het geld dat PurpleStride inzamelt, wordt belangrijk onderzoek gesteund evenals initiatieven voor patiënten. 

Voor meer informatie:
Carolina Garcia
Fyffes North America Inc.
Ph: +1 (305) 529-1289
cgarcia@fyffes-na.com
www.fyffes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven