Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De resultaten van het eerste kwartaal zijn bekendgemaakt

Turkije exporteerde eerste kwartaal € 450 mln

De Mediterranean Fresh Fruits & Vegetables Exporters' Association (AKIB) heeft de waarde van de totale export van het eerste kwartaal van 2019 bekendgemaakt. De Turkse export van AGF kwam op € 452,9 mln. De citrusexport had een aandeel van 43% in de waarde. 

Nejdat Sin van AKIB benadrukte het belang van de AGF-sector voor de Turkse economie. Hij voegde eraan toe dat het doel is om deze aantallen in de loop van het jaar te laten stijgen.

AKIB heeft het grootste aandeel in de export wat kwantiteit en waarde betreft. Het eerste kwartaal had AKIB een aandeel van 52% in waarde en 58% in kwantiteit. 

Sin zei dat AKIB € 236,2 mln exporteerde aan AGF. Onder het fruit waren granaatappelen het best afgezet: de export ervan kwam op      € 32 mln. Tomaten waren het best afgezet onder de groenten: de tomatenexport kwam op € 102,5 mln. 

Tijdens het eerste kwartaal was van citrus het top exportproduct mandarijn, dat gevolgd werd door citroen, sinaasappel en grapefruit. De Turkse mandarijnenexport kwam op € 253,4 mln en had een aandeel van 41% in de AGF-export. 37% van de citrusexport ging naar Rusland, gevolgd door Irak, Oekraïne en Saoedi-Arabië.

Bron: Finansgundem


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven