AGF Trendcafé in teken van voedingswaarde, inhoudsstoffen en de markt voor personalised food

Bevatten seizoensgroenten en -fruit meer voedingswaarde en inhoudsstoffen? En hoe zit de markt voor personalised food eigenlijk in elkaar? Tijdens het eerstvolgende AGF Trendcafé op dinsdag 14 mei aanstaande krijgen deelnemers antwoord op bovenstaande vragen. Het komende Trendcafé staat namelijk in het teken van voedingswaarde, inhoudsstoffen en de markt voor personalised food.

Programma
15.00 - Ontvangst
15.30 - Rondleiding bij Koppert Cress
16.30 - Natasja van de Lely over Vers+
17.00 - Omnigen
17.30 - Ottolenghi Buffet Netwerken onder het genot van een gezonde maaltijd
18.30 - Lezing van Evelien Rozema

"Wij hopen dat het programma jullie zal inspireren om na te denken op welke wijze we als groenten- en fruitsector kunnen inspelen op de trend en de noodzaak van een groter aandeel plantaardige producten in ons dagelijks menu. En de mogelijkheden die dit ons als sector biedt om onze producten te vermarkten", aldus de organisatie.

Natasja van de Lely, Vers+
Natasja is bij Koppert Cress Marketing Strateeg Food & Health, zij werkt al jaren met diverse partijen aan Vers+. Wat is Vers+, wat kan gepersonaliseerde voeding doen voor je lijf en welke toekomst ziet zij voor Personalised Food?

Lees hier het artikel van agf.nl over het eerste Vers+ diner.

Omnigen
Omnigen is het bedrijf dat DNA profielen analyseert en op basis daarvan advies geeft over de voedingsstoffen en nutriënten die jouw lichaam nodig heeft.

Wordt dit op grote schaal toegepast? Hoe gaat het in zijn werk, voor welke doelgroepen is dit interessant en hoe kunnen we hier als groente- en fruitsector op inspelen?

Evelien Rozema
Evelien Rozema studeerde biofarmaceutische wetenschappen aan de universiteit Leiden. Ze specialiseerde zich in plantenstoffen en promoveerde aan de universiteit van Wenen in Oostenrijk (Ph.D 2012). Ze deed daarbij onderzoek naar plantenstoffen, zoals vetzuren, en hun werking op receptoren die bij diabetes type 2 en het ontstaan van ontstekingen een rol spelen. Ze onderzocht als postdoc aan de universiteit Leiden ‘bio-based solvents’, oplosmiddelen gebaseerd op stoffen uit de natuur, zoals in planten en toepassingen ervan.

Zij zal onder andere met ons bespreken welke waardevolle voedingsstoffen en nutriënten we binnen hebben gekregen tijdens het nuttigen van de lekkere groenterijke gerechten van het Otto Lenghi buffet.

Locatie
Koppert Cress
De Poel 1
Monster

Aanmelden
De bijeenkomsten gratis zijn voor leden van AGF Trendcafé, eenmalige deelname kost € 125 per bijeenkomst.
Klik hier om je aan te melden voor het AGF Trendcafé op dinsdag 14 mei 2019.

Voor meer informatie
Wilma van den Oever
T 06 30 986476 
vandenoever@groentenfruithuis.nl

Maurice Wubben
T: 06 46 620320
maurice@mauricewubben.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven