Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Sunshine Rose nog steeds populairste druivenras op de Chinese markt"

China is een van de grootste tuinbouwlanden ter wereld en heeft een aanzienlijke AGF- teelt. Er is een groot verschil tussen de kwaliteit uit verschillende teeltgebieden. Duan Hongmei van Beijing Xinfadi Trade: "Als je naar de Chinese druivenmarkt kijkt, zie ja al snel prijsverschillen tussen verschillende rassen in verschillende steden. Het nieuwe druivenras Sunshine Rose b.v. wordt voor de groothandelsprijs van € 7,97 per 500 gr verkocht. Alleen stedelingen met een goed inkomen in het zuiden van het land kunnen zich dergelijke prijzen veroorloven. Je kunt veel leren over het consumentengedrag in verschillende steden door alleen maar naar de verkoop van de druivenrassen te kijken. Er zijn veel prijsverschillen tussen markten in Zuid- en Noord-China."

"De Summer Black druiven uit Yunnan zijn al op de markt. Het is een van de meest dominante druivenrassen op de markt momenteel. De prijs ligt rond de    € 1,46 per 500 gr. Het retailvolume van Beijing Xinfadi Market is relatief groot. Dit jaar hebben we niet zo veel Summer Black. De belangrijkste reden hiervoor is het weer. Een koude stroom in de lente had een groot effect op de groei van de druiven. Het Sunshine Rose ras is dit jaar populair omdat overal Summer Black geteeld wordt. Daarnaast zijn zowel de kwaliteit als de smaak van de Sunshine Rose erg goed. De kwaliteit wordt elk jaar beter omdat we het ras bestuderen en de technische eisen rond teeltmanagement verbeteren, wat de kwaliteit ten goede komt."

"Het huidige volumen is beperkt. Er zijn maar een paar teeltgebieden en veel inkopers. Aan het einde van de maand komen andere druivenrassen op de markt, zoals de Kyoho druiven, Ping-Pong druiven, Victoria druiven en Rose Fragrance. We ramen dat de prijzen op dezelfde niveaus blijven als vorig jaar."

Contact persoon: Duan Hongmei
Beijing Xinfadi Trade Co., Ltd.
Tel: +86 13671241738 
WeChat: meizi13671241738  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven