Italiaanse Sicilian Passion gespecialiseerd in teelt lokale passievruchten

In Sicilië blijft de teelt van exotisch fruit toenemen, zo ook in Licata waar Antonino Moscato al zes jaar een bedrijf runt dat is gespecialiseerd in de teelt van passiefruit.

Antononi Moscato

"Mijn bedrijf heet Sicilian Passion en is gevestigd in Licata. Dankzij het milde klimaat is dit gebied geschikt voor de teelt van exotisch fruit", zegt Moscato.

'Het idee om passiefruit te gaan telen, ontstond in 2013. We hebben eerst een aantal rassen bestudeerd, daarna de grond en de omstandigheden in het gebied. In 2017 zijn we begonnen met een pilot en we ontvingen goede feedback van onze klanten. Vervolgens zijn we het areaal gaan uitbreiden en nu zijn we leidend wat betreft de teelt van passiefruit."

De boomgaard, foto van een aantal dagen geleden

"We hebben drie hectare met meer dan 3.500 bomen. We maken gebruik van geïntegreerde teelttechnieken en binnenkort starten we met de procedures voor biologische certificering. We richten ons op passiefruit met nul residu. Ons succes hebben we te danken aan het feit dat we het fruit oogsten als het rijp is. Hierdoor heeft het meer vruchtvlees, een sterker aroma en een suikergehalte van 18 à 19 graden brix. Het wordt binnen 48-72 uur geleverd", zegt Moscato.

Archieffoto, vrijgegeven door het bedrijf

"Momenteel wordt het passiefruit in Noord-Italië en Frankrijk op de markt gebracht. Ons doel is om ook Scandinavië te bereiken en we zijn ons ervan bewust hoeveel de buitenlandse markten om duurzaamheid geven. We zijn zelfs een samenwerking aangegaan met imkers uit de regio, die hun bijenkorven naar ons brengen. Een ander belangrijk doel is om verpakkingen met een lage milieu-impact te gebruiken. Momenteel zijn we bezig met het bestuderen van een oplossing voor ons premium-segment. In 2019 verwachten we een opbrengst van 35 ton en dit wordt geoogst tussen juli en februari", zegt Antonino.

Passiefruit heeft een hoog gehalte aan water, vitamines, mineralen en vezels. Het gehalte aan vitamine A en C en het bèta-caroteen zorgen voor uitstekende antioxiderende eigenschappen.

Vitamine A is goed voor de huid en helpt de weerstand tegen infecties te vergroten. Vitamine C is een bekend antioxidant met anti-age eigenschappen en bevordert de opname van ijzer. Het fruit bevat een hoge hoeveelheid kalium waardoor het een ontstekingsremmende, anti-anemische en immunostimulerende eigenschappen heeft.

Voor meer informatie:
Sicilian Passion
Via D. Scarlatti, n 5 
92027 Licata (AG)
Tel.: +39 3293114674
Email: info@sicilian-passion.com
Web: www.sicilian-passion.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven