Californië domineert de Noord-Amerikaanse bloemkoolmarkt

De aanvoer van bloemkool uit Californië is momenteel matig. "Er komt product binnen uit Santa Maria en de regio Salinas," zegt Bob R. Cordova van TheVegBoss uit Orcutt, Californië. 

Hij voegt eraan toe dat de beschikbaarheid van bloemkool dit jaar lager is. "We moeten allemaal rekening houden met tekorten," vervolgt Cordova. "We konden de planten simpelweg niet in de grond krijgen."

Hij vertelt dat er in de woestijnregio minder bloemkool is geplant en dat de lagere wintertemperaturen de groei van de planten hebben vertraagd. Dit heeft ten dele geleid tot de prijspiek van een paar maanden geleden. "De prijzen stegen toen naar €35,57. Gewoon niet te geloven," aldus Cordova. Bloemkoolsector Californië
Californië domineert momenteel de bloemkoolmarkt nu dat de aanvoer vanuit Mexico zwak en inconsistent is en nu andere regio's, zoals Florida, Maine en Montreal, nog geen product kunnen leveren. 

Ondertussen blijft de vraag naar bloemkool toenemen. "De afgelopen vijf jaar is de vraag gegroeid en met name de laatste twee jaar is de vraag erg sterk vanwege de populariteit van producten als bloemkoolrijst, -meel en -bodems," zegt Cordova," Het product wordt op vele manier verwerkt en ik verwacht dat dit alleen maar verder toe zal nemen."

Dit heeft geleid tot prijzen die momenteel variëren van €8,89 tot €14,23. 

Cordova verwacht dat de bloemkoolprijzen een 'dollemansrit' zullen maken. "Wat we deze week oogsten, had eigenlijk pas volgende week van het land moeten komen. Vanwege de koudegolf is er een gat in de aanvoer ontstaan," vertelt hij. "We houden rekening met grote pieken en dalen tot en met juni. We zullen af moeten wachten of het weer een beetje meewerkt."

Voor meer informatie:

Bob R. Cordova 
The VegBoss LLC
Tel: +1 (805) 550-6025
bob@thevegboss.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven