Mechanisatie aardappelteelt In Kenia kan oplossing zijn

Meer dan 30% van de Keniaanse aardappelen wordt in Nyandarua geteeld. Telers hebben het door een tekort aan arbeidskrachten moeilijk. Mechanisatie van de aardappelteelt zou een mogelijke oplossing kunnen zijn. SNV en Agrimech ontwikkelen in samenwerking met de overheid van Nyandarua een case voor de mechanisatie van de lokale aardappelwaardeketen. De demovelden die de afgelopen twee jaar opgezet werden vormen een onderdeel van het project. 

Het HortIMPACT project en z'n partner Agrimech Africa organiseerden een laatste demonstratiedag om verschillende machines te laten zien en het gebruik ervan aan telers te demonstreren. 

Op deze dag waren meer dan 300 telers aanwezig. Ze zagen de voordelen van een beitelploeg, een rijenfrees, een aardappelpoter, een oogstmachine en een snijmachine. 

Waarom de aardappelwaardeketen mechaniseren?
Aardappeltelers hebben vaak met grote verliezen na de oogst te maken en hebben een tekort aan arbeiders. Mechanisatie van de eerste linken van de waardeketen kan hier mogelijke oplossingen bieden. 

Steeds meer telers worden zich bewust van het potentieel van mechanisatie. Menselijke arbeid kan vervangen worden en dat kan veel opleveren. Een oogstmachine kan b.v. in 4 uur doen wat 15 mensen in 3 dagen kunnen. 

Bron: snv.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven