Traditionele eerste steek Brabantse Wal Asperge

“Maxima zal smullen vanavond”

Tholen - Gisteren was de officiële opening van de Brabantse Wal Asperge op de boerderij van Ooms in Steenbergen. Voor deze traditionele gelegenheid waren burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom, burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen en de locoburgemeester Hans de Waal van Woensdrecht uitgenodigd om de eerste steek uit te voeren. Het kistje met de eerste asperges werd daarna aan het Koninklijke echtpaar aangeboden. “Maxima zal smullen vanavond!” merkte een van de aanwezigen op.

Wethouder Hans de Waal, burgemeester Frank Petter en burgemeester Ruud van den Belt

Brabantse Wal Asperge
Voor Corné Ooms was het mooie gelegenheid om dit Europees erkende streekproduct in de markt te zetten. “De asperges van de Brabantse Wal hebben unieke eigenschappen door het water uit de Kalmthoutse Heide, de Brabantse grond en de zilte lucht uit Zeeland, dat proef je terug in de asperge,” vertelt Corné.

Ruud van den Belt samen met Anja en René Ooms.

Vooruitzicht
Die Europese erkenning is in de huidige markt ook geen overbodige luxe. “We hebben in het verleden gezien dat het areaal van asperges met 35% is toegenomen. De stijging van het aanbod was echter nooit in lijn met de afzet van het product waardoor de prijzen van de asperge gedrukt worden. Samenwerking is belangrijk geworden om te zorgen dat we onze producten voor een fatsoenlijke prijs kunnen afzetten al zal het waarschijnlijk niet meer voorkomen dat we voor 10 euro de kilo kunnen verkopen.”

Corné Ooms

In de markt zetten
Na de traditionele steek hadden de gasten van Ooms nog de gelegenheid te proeven van aspergesoep, -wijn, en -kroketten. Dat in combinatie met zomers een ideale marketing voor de Brabantse Wal Asperge die de telers zelf verkopen in hun boerderijwinkels. Ook gaat een deel van de opbrengst van de Brabantse Wal naar 200 filialen van AH in Zuid-Nederland en België waar ze onder hun eigen keurmerk en in een milieuvriendelijke verpakking in de winkel liggen. Ook gaat een deel van de oogst naar Japan en New York. Vooral in Japan wordt de asperge als een exclusieve delicatesse gezien.

Hans de Waal bij het steken van de eerste asperges

Frank Petter en Ruud van den Belt

Meer informatie:
Brabantse Wal BV
Corné Ooms
Molenstraat 60
4641 BE Ossendrecht
+31(0)6 51 263 606
corne@brabantsewalbv.nl
www.brabantsewalbv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven