Eerste Nederlandse Lagorai frambozen aangekomen bij The Greenery

Vorige week vrijdag  heeft The Greenery de eerste Nederlandse oogst frambozen van het ras Lagorai op de locatie Breda binnen gekregen. Deze frambozen worden verkocht onder het label Sweet and Sunny. Voor Sweet and Sunny worden alleen beste rassen gebruikt, speciaal geselecteerd op smaak en kwaliteit.

De eerste frambozen uit de glasteelt zijn al weer een tijdje op de markt. Het zijn tot nu toe kleine volumes en het grootste deel van de frambozen komt op dit moment nog uit Zuid-Europa. Toch is de vraag naar de Nederlandse frambozen prima, het product wordt gewaardeerd door de echte kenners. De volumes van Nederlandse frambozen zullen komende weken snel toenemen, want de glasteelt komt in productie. Het zonnige weer zorgt ervoor dat de smaak en kwaliteit uitstekend zijn.

Volumes nemen toe
Marcel van Lith, senior verkoper zachtfruit bij The Greenery: "We zien bij consumenten een toenemende belangstelling voor frambozen. Het aantal consumenten dat jaarlijks frambozen kopen, neemt fors toe en ook de aankoophoeveelheid per consument stijgt." Het volume frambozen bij The Greenery groeit mee met de behoefte die er is in de markt en ook dit jaar verwachten we weer een toename van het volume.

De beste rassen
"Om de markt zo goed mogelijk van het beste fruit te kunnen voorzien, steekt The Greenery samen met haar telers al vele jaren veel energie in het ontwikkelen van nieuwe rassen voor zachtfruit. Door de goede ervaringen van afgelopen jaar zal een groot deel van deze uitbreiding bestaan uit Lagorai. Het ras Lagorai heeft haar oorsprong in de Italiaanse streek Trentino en kenmerkt zich door zijn uitstekende smaak en houdbaarheid. De reacties van onze klanten over Lagorai zijn zonder uitzondering zeer positief en ook onze telers zijn enthousiast over het ras", aldus Marcel. 

Jaarrond beschikbaarheid
Het Nederlandse frambozenseizoen zal tot en met begin december duren. Dan worden de laatste kasframbozen geplukt. Het vollegronds frambozenseizoen begint half juni en duurt tot eind oktober. Dankzij de import van frambozen uit Spanje, Portugal en Mexico kan The Greenery jaarrond voldoen aan de vraag naar frambozen.

Voor meer informatie: 
Marcel van Lith
The Greenery 
m.vanlith@thegreenery.com
0180 656 974
06 50 607 895
www.thegreenery.com 
 Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven