Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet supermarkten naar 870 miljoen euro met Pasen

Met een zonnig paasweekend voor de boeg verwachten supermarkten een recordomzet. Dit jaar komt de omzet naar verwachting uit op 870 miljoen euro, ruim 7% meer dan vorig jaar. Nederlanders pakken flink uit en in de supermarkt is een ruim aanbod aan heerlijke paasproducten te vinden.

Het paasontbijt en de paasbrunch blijven belangrijke momenten om samen te eten aan een mooi aangeklede paastafel. Populaire producten voor op de paastafel zijn afbakbroodjes, eitjes, verse sappen en smoothies, garnalen, gerookte zalm en courgettesoep. Met het mooie weer wordt zacht fruit, aardbeien en blauwe bessen, goed verkocht. Dat geldt ook voor sla, tomaat en paprika.

Met een zomers weekend in aantocht wordt er ook veel gebarbecued komend paasweekend. Er is een uitgebreid barbecue assortiment te vinden in de supermarkten, met spiesen, diverse burgers en lapjes. Grote stukken vlees zijn ook populair voor op de barbecue. Voorbeelden daarvan zijn picanha en Côte de Boeuf. Gourmetten is ook met Pasen in trek. De verwachting is dat asperges veel worden gekocht en steeds meer consumenten kiezen voor vis of vegetarische gerechten. Gezondere opties met meer variatie en kleur in groenten en fruit zijn in trek, bijvoorbeeld courgettesoep met gerookte zalm.

Bron: CBL

Publicatiedatum: