Eetbare miniatuur appelen

Wie heeft er nooit van gedroomd om zijn eigen appelen te verbouwen...in miniatuurformaat? Misschien droomde Abel Cocaña ervan, misschien ook niet, maar in ieder geval kan hij nu zeggen dat hij zijn eigen mini-appelboom heeft. Samen met zestig andere bonsais maakt deze boom deel uit van een van de grootste verzamelingen in de Spaanse regio Asturias.

Onlangs werd Cocaña met een Chinese jeneverbes vijfde tijdens een wedstrijd in Madrid. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Associatie van Spaanse Bonsai.

Een van de vragen die het meest gesteld wordt door leken is of bonsaibomen behoren tot een specifieke variëteit of dat het gaat om een gewone boom waarvan de groei stil is komen te liggen. "Er bestaat niet zoiets als een bonsai ras, het zijn normale bomen die niet groter worden omdat ze niet genoeg ruimte hebben in de pot, of waar ze hun wortels dan ook maar hebben", stelt Abel. Er bestaan wilde bonsais, die het voor elkaar krijgen om onder zeer moeilijke omstandigheden te groeien, bijvoorbeeld in kleine holtes in rotsen. Vergelijkbare moeilijke omstandigheden moeten worden gecreëerd om een olijfboom te verkrijgen die niet meer dan een halve meter hoog wordt.

Fruitbomen zijn zeer sprekende voorbeelden van bonsais, maar over het algemeen laten de kwekers het fruit niet tot ontwikkeling komen. "Zodra de appelen, of wat voor fruit dan ook, beginnen te verschijnen, worden ze eraf gehaald. In een enkel geval laat je een of twee stuks zitten, om ze te kunnen presenteren op een tentoonstelling. Het vergt veel kracht van de boom en aangezien hij zo klein is, is hij kwetsbaarder", aldus de kweker. "Appelen met het formaat van erwten zijn echter "prima te eten", stelt Cocaña.

Bron: elcomercio.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven