Ugur Özkök, H. Ehmann Fruchthandels:

"Vraag naar exotisch fruit zal na Pasen afnemen ten gunste van steenfruit"

Op de Hamburgse groothandelsmarkt zijn fruitimporteurs momenteel aan het overstappen. De week voor Pasen werden exotisch fruit zoals mango's en papaja's goed ontvangen, maar daarna keert de vraag weer terug naar normaal met een toenemende belangstelling voor steenfruit. Dit beweert Ugut Özkök van H. Ehmann Fruchthandels. 

Ugur Özkök (l) ziet belangstelling voor mango's met Pasen

Mango's: Zuid-Afrika vervangt Peru
Momenteel zit de fruitimporteur in het midden van een verandering in het mango-seizoen: ladingen uit Peru lopen op z'n eind en in plaats daarvan komt Zuid-Afrika op de markt. 

Over het algemeen zijn er, ondanks dat dezelfde rassen worden aangeboden, veel kwaliteitsverschillen te zien. Özkök: "Peruaanse luchtvracht-mango's smaken meestal beter, maar wanneer het gaat om verlading per schip, dan zijn die uit Zuid-Afrika beter." De prijs ligt voor beide landen tussen de € 7 en € 10 / doos.

Steenfruit: seizoen komt op dreef
De vraag naar exotisch fruit ligt rond Pasen hoog. Na de feestdagen neemt die geleidelijk af en dat blijft de hele zomer zo. Vanaf oktober begint het weer. Momenteel beginnen groothandelsconsumenten te vragen naar steenfruit uit Zuid-Europa. "Vorige week kwamen de eerste Spaanse nectarines en perziken binnen. De prijs ervan ligt nog hoog op € 24 / 5 kg doos. De gemiddelde prijs ligt normaal op € 15 - € 20. De komende twee weken wordt meer verwacht. Vanaf week 19 komen de abrikozen en later de perziken. Kersen uit verschillende landen als Turkije, Griekenland, Italië en Spanje zullen ook binnenkort op de markt komen."

Opvallende marketing
Het management van momenteel nam het voormalige familiebedrijf over op de groothandelsmarkt in Hamburg op 1 januari 2018. Sindsdien zijn er veel nieuwe klanten en online afzet via hun eigen homepage en Instagram en Facebook. "We weten nog niet waar we heen willen, maar we hebben er goede hoop op dat ons bedrijf de komende jaren blijft groeien."

Voor meer informatie:
H. Ehmann Fruchthandels GmbH Nachf 
Großmarkthalle, Stand 354
Banksstraße 28, 20097 Hamburg
T: +49 (0) 40 33 62 88
F: +49 (0) 40 32 68 13
Mail: ugur@ehmann-frucht.de  
www.ehmann-fruchthandel.de  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven