Frits Verhoeckx, Frits Fruit:

"De laatste jaren is er bij Hollands hardfruit alleen markt voor topkwaliteit"

Tholen - Frits Verhoeckx is inmiddels anderhalf jaar onderweg met Frits Fruit, dat appelen en peren levert aan groothandels en supermarkten door heel Europa. "Vorig jaar was er bijna geen product meer beschikbaar en was de 'sky the limit'. Dit jaar is het weer een heel ander verhaal en lijkt de prijs alleen maar naar beneden te gaan, dus ik heb de vuurdoop in elk geval gehad!"

"Het huidige seizoen verloopt erg moeizaam, met name bij de peren. Er zijn heel veel slechte partijen op de markt en die halen nu zelfs de goede partijen omlaag. Ik zie ook niet direct een verbetering optreden. Of dit consequenties gaat hebben richting volgend seizoen, durf ik niet te stellen, maar veel telers zaten al in zwaar weer en dit werkt niet mee. De laatste jaren is het toch wel de tendens dat alleen de topkwaliteit nog goed te verkopen is, maar dat je een iets minder product bijna niet meer kwijtraakt. Al met al wordt het een uitdaging voor de komende jaren om alleen een topproduct te telen", concludeert Frits.

"Op de appelmarkt loopt de binnenlandse handel nog redelijk weg. Voor de goede kwaliteit Elstar wordt ook nog wel een redelijke prijs te maken, maar er moet ook niks aan mankeren", vertelt Frits. Hij heeft ook de exclusieve verkoop van de Lola-appel op de Nederlandse markt. "We zetten dit ras voorlopig alleen bij grossiers weg, die zich richten op de markkooplui en groentespeciaalzaken. Zij kunnen dit clubras de aandacht geven die het verdient. We zijn niet ontevreden over de afzet."

Voor meer informatie:
Frits Verhoeckx
Frits Fruit
Burgemeester van Randwijckstraat 88a
5328 AV Rossum
Tel: 0418-519338
info@fritsfruit.nl
www.fritsfruit.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven