Tegenslag voor Del Monte in zaak rond verlenging Keniaans pachtcontract

Het Environment and Lands court in Murang'a  heeft een verzoek van Del Monte om een petitie tegen de verlenging van haar pachtcontract te negeren, verworpen.

Vorige week wees Rechter Grace Kemei het verzoek af omdat het niet duidelijk was of deze zaak de huidige eigendomsstatus van het bedrijf zou beïnvloeden. 

Del Monte had het verzoek ingediend vanwege een petitie die twee inwoners van Murang'a zijn begonnen om de districtsregering en National land Commission te bewegen de verlenging van het pachtcontract van Del Monte volgens de Public Procurement and Disposal Act te stoppen. 

Het pachtcontract van Del Monte, voor de duur van 99 jaar, loopt eind 2022 af en de verlengingsprocedure is gestart. De petitie van James Mwangi en Ephantus Githae is bedoeld om deze procedure stil te leggen totdat er publieke biedingen zijn geweest.

Del Monte beweert dat het de rechtmatige eigenaar van de grond is en er fors in heeft geïnvesteerd. Het bedrijf is verder van mening dat de uitkomst van de petitie mogelijk een verstorend effect op de verlengingsprocedure zal hebben. 

Het district en de NLC merkten op dat de belangen van Del Monte gericht zijn op het eigen bedrijf en niet op het algemeen belang. 

Volgens een artikel op the-star.co.ke, luidt het juridisch advies dat de procedure van verlenging van de pachtovereenkomst bij de regering van het district Murang'a en de NLC ligt. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven