Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kenan Kilia, Herner Gastro Service:

"Goede vraag naar watermeloen met Pasen"

Momenteel is er veel vraag naar watermeloen in de gastronomie. Precies op tijd voor Pasen kwamen de eerste producten uit Spanje en Marokko op de groothandelsmarkt. Kenan Kilia van Herner Gastro Service (HGS): "Vroege ramingen voor de prijs zijn positief: volgende week zullen de prijzen zich aan de markt aanpassen. Wanneer de temperatuur stijgt, zal de vraag nog verder stijgen."

Vorig jaar kwam de prijs op € 1,30 per stuk. Dit seizoen liggen de prijzen op een normaal niveau van € 1,00-1,15 per stuk. "Spanje levert voornamelijk pitloze producten en Marokko met pit. De markt zal waarschijnlijk meer om pitloze vragen." Het seizoen zal tot eind juli lopen, maar wanneer de kwaliteit hoog blijft, zou ze met een maand verlengd kunnen worden. "Door hoge temperaturen en een corresponderende vraag waren we vorig jaar tevreden. De afzet was in 2017 slecht door het weer."

Turkse puntpaprika's
Afhankelijk van de markt worden de producten via Nederlandse of Duitse agentschappen of af en toe direct uit Spanje geïmporteerd. Belangrijk is een goede kwaliteit en een geschikte prijs.

HGS werd 7 jaar geleden opgericht. De afgelopen 2 jaar lag de focus op AGF. Het Turkse assortiment is een belangrijke pilaar van het bedrijf. Momenteel worden Turkse puntpaprika's verhandeld. "Momenteel verschuift de markt van Antalya naar Mersin door gemiddelde kwaliteit en de prijs die op een relatief hoog niveau ligt. Omdat we een goed aanbod hebben, kunnen we onze consumenten zoals gewoonlijk bedienen."

Wat Pasen betreft is de afzet sinds vorige week aan het stijgen. "We zijn momenteel tevreden over de orders die we krijgen. We hopen dat het voorlopig zo blijft en dat we een aantal nieuwe producten kunnen introduceren."

Voor meer informatie: 
Herner Gastro Service - HGS GmbH
Inh. Emil Hristov
Bahnhofstr. 280 
44629 Herne 
+49 2323 - 988 1388 
hgs_herne@web.de 
www.hgs-herne.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven