"Paddenstoelensubstraat van houtsnippers en tarwezemelen"

Granen en paddenstoelen lijken op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken te hebben. Verkeerd gedacht: "Bij het malen van graan blijven er grote hoeveelheden tarwezemelen, kaf of schillen over", verklaart Patrick Romanens, plaatsvervangend directeur van Fine Funghi tegenover de Zwitserse weekkrant 'COOP-Zeitung'. "Vooral tarwezemelen zijn geschikt voor onze shiitakes, kruisdisteloesterzwammen, gewone oesterzwammen en Pioppino's."


Patrick Romanens teelt shiitakes, kruisdisteloesterzwammen, gewone oesterzwammen en champignons op eigen bio-substraat. Foto: Fine Funghi

Ideale voedingsbodem voor de paddenstoelen
De 64-jarige is pionier op het gebied van eetbare paddenstoelen. Sinds eind jaren '80 teelt hij paddenstoelen in het Zwitserse Gossau, midden in het Zürcher Oberland, met tegenwoordig twintig medewerkers. "Onze paddenstoelen groeien op substraat dat we onder andere uit houtsnippers en tarwezemelen produceren." Zemelen stammen uit de buitenlagen van de graankorrel. "Ze zijn rijk aan vezels en mineralen", aldus de in Lausanne opgegroeide teler die aan de ETH in Zürich studeerde. "Ze vormen een ideale voedingsbodem voor onze paddenstoelen."

Voor meer informatie:
Fine Funghi AG
Tannenbergstrasse 17
8625 Gossau ZH
Tel. +41 44 975 16 70
Fax +41 44 975 16 71
info@biopilz.ch 
www.biopilz.ch  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven