Marktrapport Oostenrijk week 16/2019

'Oostenrijkse uienprijzen op recordhoogte'

In de komende weken zullen de allerlaatste aardappelen van de oude oogst uit Niederösterreich over de toonbank gaan. Bij de vastkokende rassen zou het seizoen tijdens het paasweekeinde ten einde kunnen gaan. In Oberösterreich werd het seizoen 2018/19 deze week al beëindigd. Het zeer hoge uitsorteringspercentage vanwege drukplekken liet de voorraden die in bewaring liggen snel afnemen.

De beschikbaarheid van Oostenrijkse aardappelen kon dankzij het aanvullen met importproducten uit Frankrijk en Duitsland verlengd worden. Ook de hoeveelheden vroege aardappelen uit het Middellandse zeegebied zijn dit jaar duidelijk omvangrijker. De telersprijzen veranderden niet meer. In Niederösterreich werden consumptieaardappelen meestal voor 25 euro per 100 kg overgenomen. Voor draadwormvrije premiumaardappelen met AMA-keurmerk viel tot wel 30 euro per 100 kg te behalen. 

Recordniveau bij uienprijzen
Het aanbod aan uien uit Niederösterreich wordt weliswaar continu kleiner, maar er zijn nog steeds voldoende uien uit koelhuizen verkrijgbaar. Bij een contractueel vastgelegde productafname zal directe aansluiting op het nieuwe seizoen mogelijk zijn. De uien worden nog steeds in zowel binnen- als buitenland afgezet. Met name in de export verbeterden de prijzen zich opnieuw. Voor uien, gepoetst en gesorteerd in een kistje, werd afhankelijk van kwaliteit en grootte meestal tussen de 58 en 62 euro betaald.

Wortelprijzen op goed niveau
De verkoop van wortelen verloopt nog steeds gelijkmatig. De wortelen worden ook nog steeds op een goed niveau geëxporteerd. Het prijsniveau blijft op zijn goede niveau stabiel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven