Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opbrengst geschonken aan SBSO De Dageraad

Eerste braambessen van 2019 verkocht bij BelOrta

BelOrta verhandelde vandaag de eerste braambessen van het seizoen 2019. Deze eerste braambessen – geproduceerd via vervroegde teelt onder glas – zijn dit jaar van de variëteit Loch Ness. De eerste kisten (12 punnets van 125gr/kist) werden  aangeleverd door producent Willy Royakkers uit Nazareth. De primeurdoos werd aangekocht door Colruyt Group aan € 100 per 125 gram. Ook dit jaar doet BelOrta hier een schepje bovenop en schenkt zo een totaalbedrag van € 2.500 aan De Dageraad.


Lutgard Massaer (Colruyt Group), Carine Driesse, Maxime Kellers, Cathy Vanholst (SBSO De Dageraad) & Willy Royakkers (Willy Royakkers)

Populariteit braambessen bij de consument stevig in de lift
De Belgische consument heeft de braambes volledig omarmd. De bramenconsumptie per capita blijft stijgen en we zien dat meer en meer mensen de weg naar bramen gevonden hebben, zoals dit al het geval was voor frambozen en blauwe bessen.

De braambes is de laatste jaren niet alleen aan een mooie opmars in het binnenland bezig, maar ook in het buitenland. Bij BelOrta uit dit zich in een areaalstijging van 25 naar 29 hectare ten opzichte van 2018. Hiermee bezet BelOrta een aanzienlijk marktaandeel in braambessen die door de Belgische veilingen vermarkt worden. Al onze braambessen – met als hoofdvariëteit Loch Ness – worden onder bescherming geteeld. De braambessen zijn vanaf heden tot het einde van dit jaar beschikbaar.

Naar jaarlijkse gewoonte steunt BelOrta met zijn zachtfruit een goed doel. Dit jaar werd er gekozen om met de primeur van de braambessen SBSO De Dageraad te steunen. Daar waren ze uitermate tevreden met de cheque van €2.500.

“We gaan met deze cheque een aantal nieuwe laptops en tablets kopen om onze leerlingen nog meer kwaliteitsvol en levensecht onderwijs te bieden,” zegt Carina Driessens, directeur van de school. “Een dikke dankuwel aan de teler, klant en BelOrta”.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver 
T +32 (0)15 565 331
info@belorta.be 
www.belorta.be 

Publicatiedatum: