Eerste Lidl-winkel met groententuin geopend

Waar El Corte Inglés een paar weken geleden in de aandacht stond met zijn plannen om een verticale tuin te openen in een filiaal in Valladolid, zijn de ogen nu gericht op Lidl. De supermarkt heeft zijn eerste filiaal ter wereld geopend dat is uitgerust met een stadstuin.

De discounter opende deze innovatieve vestiging in de Italiaanse stad Turijn. De winkel is voorzien van 1.400 vierkante meter aan groententuin op het dak van het gebouw. De tuin zal worden beheerd door Re.Te, een non-profitorganisatie die samenwerkings- en sociale-integratieprojecten ontwikkelt voor mensen in nood.

"We zijn hier vandaag niet alleen om een nieuw verkooppunt te openen, maar ook om een uniek project aan te kondigen: de eerste winkel van Lidl (en er zijn er wereldwijd al meer dan 10.500), met een stadstuin op het dak", zei de regionaal directeur van Lidl Italië, Maurizio Cellini.

De vicevoorzitter van Re.Te, Luca Giliberti, lichtte toe dat de stadstuin zal worden beheerd in samenwerking met andere organisaties en zal worden toevertrouwd aan buurtbewoners, rekening houdend met hun inkomen, werksituatie en persoonlijke omstandigheden.

"Dit is iets waar we bijzonder trots op zijn. Dit project laat de wil van Lidl zien om tegemoet te komen aan de behoeften van het gebied en om deel uit te maken van een project voor sociale integratie, waarin de families uit de wijk de hoofdrol spelen", stelde Cellini.

De tuin zal worden gebruikt voor bewustwordingsactiviteiten voor schoolgroepen en voor arbeidsreïntegratie. Ook zullen er landbouwtechnieken worden getest om de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden en internationale landbouwprojecten in Latijns-Amerika, de Caraïben en Sub-Saharisch Afrika te ondersteunen.

De nieuwe winkel biedt een assortiment van meer dan 2.000 artikelen, waarvan 80% uit Italië afkomstig is. Het filiaal is ook uitgerust met zonnepanelen om het energieverbruik te verlagen.

Met dit project sluit Lidl zich aan bij een heersende trend in de voedselsector. Vergelijkbare initiatieven zijn al geïntroduceerd door ketens als Carrefour, Auchan Retail en Mercadona. Ook de gespecialiseerde retail begint dit soort projecten te ontwikkelen, zoals Ikea onlangs in Zweden deed. 

Bron: revistainforetail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven