Meer dan 300 telers kregen niet voor hun oogst betaald

Spaans citrusbedrijf Fruterca vraagt faillissement aan

Het Spaanse Frutas Hermanos Catalá Benicolet, beter bekend als Fruterca, heeft faillissement aangevraagd met een aansprakelijkheid van € 6 mln en schulden van verschillende hoogte aan meer dan 300 telers. Die hebben Fruterca hun gewas verkocht, voornamelijk citrus, en krijgen nu niet wat ze zouden moeten krijgen. Daarnaast eisen 100 werknemers hun salaris. 

De Valencian Association of Agricultural Producers (AVA-ASAJA) vertegenwoordigt ongeveer 30 telers die geld krijgen van Fruterca. De advocaten van de agrarische organisatie bestuderen de mogelijkheid om de zaak van het civiele naar het strafrecht te krijgen door het indienen van een klacht op basis van criminele aansprakelijkheid omdat Fruterca zich in 2017 al in een zwakke economische situatie bevond en toch bleef onderhandelen over de aankoop van citrus. 

Fruterca is niet het enige bedrijf in Valencia dat momenteel in een proces verwikkeld is. AVA-ASAJA kent minstens 6 andere tuinbouwbedrijven die bij soortgelijke procedures betrokken zijn en hoge schulden hebben. 

AVA-ASAJA waarschuwde in januari al voor de disproportionele stijging van het aantal rechtszaken van citrustelers door de gevolgen van de ernstige citruscrisis. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven