Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen Napolitaanse aardbeien stijgen vanwege beperkte volumes uit Spanje

In de provincie Napels is het aardbeienseizoen in volle gang. De prijzen schommelen momenteel, mede vanwege de aanwezigheid van buitenlandse aardbeien op de Italiaanse markt. Desondanks lijkt Spanje het niet zo goed te doen wat betreft de aardbeienteelt.

"We telen en brengen de rassen Nabila, Fortuna en Melissa op de binnenlandse markt. We besteden 15-20 hectare aan aardbeienteelt, de rest van de volumes is afkomstig van lokale telers die lid zijn van de Coöperatie. De aardbeien worden in kassen geteeld en het seizoen eindigt aan het eind van juni", zegt Ciro D'Andrea Esposito, directeur van Coöperatie La Misenata uit Frattamaggiore.

"Tot vorige week lagen de prijzen rond de €1,00 - €1,50 per kilo en nu lijkt dit te stijgen. Inmiddels krijgen we voor een krat van twee kg een prijs van €4,00. Dit is nog niet optimaal omdat de teeltkosten vrij hoog zijn, maar het gaat de goede kant op."

Volgens Ciro heeft dit te maken met de Paasdagen die eraan komen, maar ook omdat er minder Spaanse aardbeien op de markten zijn. "Onze grootste concurrenten zijn Egypte, Marokko en Spanje. Omdat er momenteel minder aardbeien uit Spanje op de markt zijn, lijken de prijzen zich te herstellen", concludeert di Mauro.

Publicatiedatum: