Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: Dutoit Agri ziet grote toekomst voor zoete aardappel

De export naar Europa en het Verenigd Koninkrijk is begonnen met een product van uitstekende kwaliteit. De afgelopen acht jaar exporteert de groentendivisie van Dutoit Agri zoete aardappelen naar Europa en het Verenigd Koninkrijk. Het portfolio van dit in Ceres gevestigde bedrijf bestaat voor 50% uit oranjevlezige zoete aardappelen en voor 50% uit witvlezige. 

De Europese markt, waar de grootste klanten van het bedrijf zich in Frankrijk, Duitsland en Nederland bevinden, heeft een voorkeur voor oranjevlezige rassen, terwijl Zuid-Afrikanen beter bekend zijn met witvlezige zoete aardappelrassen. De Zuid-Afrikaanse exporteur heeft een groot afzetvenster van eind maart tot de start van het Europese seizoen in september.

"We zijn optimistisch over de toekomst van onze lijn zoete aardappelen. De consumptie neemt zowel in het buitenland als Zuid-Afrika sterk toe," legt Pieter du Toit uit, directeur groenten bij Dutoit Agri. "De zoete aardappel heeft de potentie om uit te groeien tot een smakelijk alternatief voor de traditionele aardappelgerechten." 

Hij merkt op dat het rooien van zoete aardappelen wel wat uitdagingen oplevert en het verpakken soms een ware puzzel is vanwege de onregelmatige vormen. Het bedrijf heeft veel geĆ«xperimenteerd met de teelt van zoete aardappelen de laatste jaren en heeft nu het winnende recept ontdekt. 

De aantallen zijn in de loop der jaren stabiel gebleven en het product wordt verpakt in dozen van 6 kilo voor de retail en 10 kilo voor de groothandel. 

"De kwaliteit is dit jaar uitmuntend," zegt hij tot slot. 

Voor meer informatie:
Pieter du Toit
Dutoit Agri
Tel: +27 23 313 3200
Email: psf@dutoit.com
http://www.dutoitagri.co.za/

Publicatiedatum: