Zuid-Afrika: Dutoit Agri ziet grote toekomst voor zoete aardappel

De export naar Europa en het Verenigd Koninkrijk is begonnen met een product van uitstekende kwaliteit. De afgelopen acht jaar exporteert de groentendivisie van Dutoit Agri zoete aardappelen naar Europa en het Verenigd Koninkrijk. Het portfolio van dit in Ceres gevestigde bedrijf bestaat voor 50% uit oranjevlezige zoete aardappelen en voor 50% uit witvlezige. 

De Europese markt, waar de grootste klanten van het bedrijf zich in Frankrijk, Duitsland en Nederland bevinden, heeft een voorkeur voor oranjevlezige rassen, terwijl Zuid-Afrikanen beter bekend zijn met witvlezige zoete aardappelrassen. De Zuid-Afrikaanse exporteur heeft een groot afzetvenster van eind maart tot de start van het Europese seizoen in september.

"We zijn optimistisch over de toekomst van onze lijn zoete aardappelen. De consumptie neemt zowel in het buitenland als Zuid-Afrika sterk toe," legt Pieter du Toit uit, directeur groenten bij Dutoit Agri. "De zoete aardappel heeft de potentie om uit te groeien tot een smakelijk alternatief voor de traditionele aardappelgerechten." 

Hij merkt op dat het rooien van zoete aardappelen wel wat uitdagingen oplevert en het verpakken soms een ware puzzel is vanwege de onregelmatige vormen. Het bedrijf heeft veel geëxperimenteerd met de teelt van zoete aardappelen de laatste jaren en heeft nu het winnende recept ontdekt. 

De aantallen zijn in de loop der jaren stabiel gebleven en het product wordt verpakt in dozen van 6 kilo voor de retail en 10 kilo voor de groothandel. 

"De kwaliteit is dit jaar uitmuntend," zegt hij tot slot. 

Voor meer informatie:
Pieter du Toit
Dutoit Agri
Tel: +27 23 313 3200
Email: psf@dutoit.com
http://www.dutoitagri.co.za/


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven