Oekraïne verdubbelt in maart bijna citrusimport

In het huidige seizoen hebben Oekraïners in toenemende mate graag citrus hoewel er genoeg lokale appelen tegen een betaalbare prijzen verkrijgbaar zijn. Volgens analisten van EastFruit werd in maart alleen al 1,8 keer zoveel citrus gekocht dan in de vorige maand. 

Dit jaar importeerde Oekraïne 64.000 ton citrus, wat niet alleen het volumen uit februari ruimschoots overstijgt, maar ook het hoogste cijfer ooit van de afgelopen 3 jaar is. Ter vergelijking: de import van citrus bedroeg in maart 2018 39.000 ton. 

Er is sowieso een stijging in de citrusimport te zien. In seizoen 2018/19  importeerde het land 12% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. 

Maria Lakeeva van EastFruit: "Sinds stabilisering van de wisselkoers in 2017 nam de consumptie van citrus langzaamaan toe. Daarnaast droegen de relatief hoge prijzen van appelen in het vorige seizoen bij aan de groei van de citrusconsumptie."

East-fruit.com meldt dat volgens de expert de consumptiestijging niet alleen in het citrussegment op te merken valt, maar ook bij bananen, wat indirect  wijst op inkomensstijging van de consument. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven