Nieuw Zeelands fruitconcern kondigt wedstrijd aan voor robot-oplossingen

In de zoektocht naar innovatie in de tuinbouw komt het Agro Innovation Lab (AIL), het gezamenlijke platform van BayWa en RWA, met een bijzonder format: the Robotics Challenge. Dit jaar focust het AIL met name op robot-oplossingen in de tuinbouw en dan met name op het gebied van autonome onkruidbestrijding en het oogsten van groenten en fruit. Deelnemers aan de challenge kunnen samenwerking met BayWa en RWA of investering winnen. 

"We hebben automatisering en kunstmatige intelligentie nodig om duurzame doelstellingen in de tuinbouwsector te verwezenlijken," legt Klaus Josef Lutz uit, voorzitter van BayWa. Tegelijkertijd kunnen robots werknemers fysiek zwaar werk uit handen nemen en een oplossing bieden voor het tekort aan arbeidskrachten waar sommige sectoren mee kampen. "We investeren in deze ontluikende technologie om de weg vrij te maken voor de best mogelijke oplossingen," aldus Lutz. Op de plantages van haar Nieuw-Zeelandse dochterbedrijf T&G Global maakt BayWa al gebruik van plukrobots voor de appeloogst. 

"Als je de verschillende sectoren vergelijkt, dan heeft de agrarische sector het vierde grootste potentieel voor automatisering," legt AIL-directeur David Saad uit. "Ons doel is om deze snelgroeiende bedrijfstak in een vroeg stadium te omarmen zodat we een pioniersrol kunnen vervullen voor de toepassing van robotica in de tuinbouw."

Bedrijven, die al over functionerende prototypes beschikken, kunnen zich online via www.agroinnovationlab.com inschrijven voor deelname aan the Robotics Challenge. Een jury zal de meest veelbelovende oplossingen deze zomer in de praktijk testen. De veldtesten vinden plaats in Duitsland en Oostenrijk. Tijdens het slotevenement, dat in september in München gehouden wordt, zullen de winnaars bekend worden gemaakt. 

Voor meer informatie:
Antje Krieger
Baywa
Tel: +49 (0) 89 9222-3692
Fax: +49 (0) 89 9212-3692
Email: Antje.Krieger@baywa.de  
www.baywa.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven