waterloos wassysteem

Clean Works reinigt AGF zonder water

Het in Beamsville (Ontario) gevestigde Clean Works heeft een proces uitgevonden om versproducten schoon te maken zonder water te gebruiken. Het bedrijf beweert met behulp van ultraviolet licht en verdampte waterstofperoxide in 30 seconden 99% van de gevaarlijke pathogenen te doden. ze zeggen ook dat het de houdbaarheid van producten kan verdubbelen.

Het proces heet 'Clean Verification' en werd gevalideerd door de afdeling Food Science van de Universiteit van Guelph, een toonaangevend agrofood-instituut.

Clean Works is een joint venture tussen Paul Moyer, een fruitteler uit de regio Niagara en eigenaar van Moyers Apple Products, en Court Holdings Limited, een familiebedrijf dat al heel lang in de productie-, technologie- en staalservice actief is.

Moyers Apple Products heeft de Premier Award 2017 for Agri-Food Innovation Excellence ontvangen van de regering van Ontario. Het bedrijf won ook een Ontario Center of Excellence award. Moyer zei dat een listeria-uitbraak in de handel van karamelappels hem aan het denken heeft gezet over voedselveiligheid.

"Hoewel we niet direct werden getroffen, deed het onze afzet zeker geen goed en we wisten dat we een oplossing moesten vinden", aldus Moyer. "Ik geniet ervan om goed en veilig voedsel aan de klant te leveren."

"Water is de traditionele manier om producten te reinigen en het is geen bijzonder goede manier." Hij zei dat vloeistof, hoe die ook is behandeld of welke chemicaliën die ook bevat, als een vector werkt. "Het is zeer vergelijkbaar met in bad gaan in een bad waar al tien andere mensen in zijn geweest. Ons proces is een geheel nieuwe manier van denken over het schoonmaken van producten. Het is eenvoudig, het is effectief en er wordt geen water gebruikt."

Het proces kan ook gebruikt worden om bakken en containers te steriliseren. Moyer zei het bedrijf ook andere bijkomende voordelen ontdekte. Het bedrijf heeft installaties in Ontario, evenals Sunkist-telers en druiventelers in Californië.

"De houdbaarheidstermijn is twee keer zo lang als de standaard", zei hij. "Ik geloof echt dat dit voor een doorbraak zal zorgen. Omdat zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden te maken hebben met voedselveiligheid, is het een wereldwijd probleem en wij hebben een wereldwijde oplossing."

Bron: northqueenslandregister.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven