Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptisch druivenseizoen licht vertraagd, goede vraag naar rode rassen

In Egypte zijn druiventelers druk in de weer met de oogst. Het weer in Egypte heeft de bloei vertraagd maar tot nu toe ziet het ernaar uit dat het een goed seizoen wordt voor Egyptische handelaren. Eén van hen voert zelfs het Fair Trade keurmerk voor zijn druiven in. 

May Salem, algemeen directeur van FinBi for land Reclamation and Agricultural Development (FinBi) is enthousiast over de start van het nieuwe druivenseizoen: "Hoewel het weer voor zo'n tien dagen vertraging heeft gezorgd, ziet het afzetvenster voor Egyptische druiven er nog altijd goed uit. Met name voor ons rode ras, waarnaar de vraag sterk is. Ik heb begrepen dat de vraag naar witte druiven wat minder is maar aangezien wij ons vooral richten op rode rassen, voorzie ik geen problemen."

Vorig jaar had Egypte te maken met felle concurrentie van Chili, India en Zuid-Afrika. Salem merkt echter dat mensen steeds meer interesse voor Egyptische AGF tonen: "We zijn al redelijk gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland. We zien echter dat de belangstelling vanuit andere landen in Europa ook toeneemt. Ook de Canadese en Chinese markt bieden kansen. We exporteren onze druiven naar deze markten en gaan ervan uit dat de producten in perfecte staat aankomen. De classificatie van ons fruit is nog altijd aan de gang en we verwachten dat dit ons zal helpen bij de export naar China," vervolgt Salem. 

FinBi was dit jaar voor de tweede maal als standhouder op Fruit Logistica aanwezig. Volgens Salem was dit zeker de moeite waard: "In mei verwachten we bezoek uit Frankrijk en het is geweldig om de grote respons na deze vakbeurs te zien. Er is behoorlijk wat interesse vanuit de Franse markt, dus we denken dat Egyptische telers, waaronder wijzelf, op een spannend seizoen kunnen rekenen. Onze bedrijven werken ook aan het verkrijgen van het Fair Trade certificaat. Er zijn maar weinig Egyptische bedrijven die dit hebben, dus ik heb goede hoop dat wij ons hiermee nog meer zullen onderscheiden," aldus Salem. 

 

Voor meer informatie:
May Salem
FinBi for Lan Reclamation and Agricultural Development
Tel: +202 37495 616
Email: May@natesngrapes.com  
www.natesngrapes.com

Publicatiedatum: