China: eerste lading Nieuw-Zeelandse Sonya appelen volgende week verwacht

Yumsun Fruit importeerde dit jaars eerste lading Sonya appelen uit Nieuw-Zeeland die op 28 april in Shenzhen aankomt. Het aanbodseizoen van Sonya appelen is geraamd te duren tot augustus. Lin Feifei van Yumsun verklaarde dat de algehele kwaliteit van Sonya appelen tijdens de oogst uitstekend was met een optimaal suikergehalte, stevig vlees en een prima kleur. Ze beweerde dat het een goed seizoen was en ze kijken uit naar feedback van de consument. 

Sonya appelen

Het lenteweer in de teeltgebieden was stabiel en de appelen hadden niet te lijden onder regen en hagel terwijl ze aan de bomen rijpten. De Sonya is een laat ras. De droogte in Nelson en de recente bosbranden waren nauwelijks van invloed op de teelt en de relatief stabiele omstandigheden garandeerden de kwaliteit. 

Sonya appelen

De Sonya appelen van dit jaar zijn iets kleiner dan in vorige jaren. Volgens Yumsun komt dit hun afzet ten goede omdat de vraag naar kleinere appelen groter is. Daarnaast is het suikergehalte van de tweekleurige appelen 13-14% hoger dan in 2018.

Sonya appelen

Yumsun importeerde voor het eerste Sonya appelen in 2017 en verkocht ze op de Chinese markt. Het appelras werd populair en de retailwaarde blijft stijgen. Dat komt omdat Yumsun nauw samenwerkt met de teeltgebieden. Dit helpt de kwaliteit van de appelen en de verpakking te garanderen. Daarnaast combineert Yumsun actuele marktinformatie met de consumentenvraag. Ze onderhouden nauw contact met Nieuw-Zeeland over onderzoek en ontwikkeling om de smaak en kwaliteit te verbeteren. Daarnaast werkt het bedrijf hard aan het vestigen van het merk.  

Sonya appelen

Yumsun hoopt de retailkanalen voor Sonya appelen uit te breiden naar groothandelsmarkten en supermarkten in grote steden in heel China. 

Shenzhen Yumsun Fruit Co., Ltd.
Website: www.yuansum.com
Tel.: (+86) 0755-25840333 
E-mail: fion@yumsun.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven