"Overzeese vraag naar Chinese gember is zwak"

Jim van Qingdao Oriental Joxin Trading: "De exportprijs van verse gember vertoonde een opwaartse trend tussen het Chinese Lente Festival en de laatste week van februari. De prijs is nu stabiel. De overzeese vraag naar verse gember is momenteel behoorlijk zwak. Chinese telers zijn druk met het planten voor een volgend gemberseizoen, waarvan de oogst rond de laatste week van oktober verwacht wordt. Geraamd wordt dat het areaal vergroot zal worden omdat de gemberprijs dit jaar niet slecht was."

Verse gember

"De voornaamste redenen voor een zwakke overzeese vraag zijn: de tijdelijke pauze op de gembermarkt tijdens de feestdagen zorgden voor een vraagstijging direct na de feesten. Overzeese inkopers ontvangen hun gember nu pas en die slaan ze op. Daardoor is er geen noodzaak om meer te kopen. Daarnaast is mei, net als in vorige jaren, een langzame maand. De afzet en de prijs dalen."

Verse gember

"De huidige exportprijs ligt 10% hoger dan in vorige jaren. Dit komt hoofdzakelijk door natuurrampen die een negatief effect op de kwaliteit hadden, waardoor de prijs daalde. De voornaamste concurrentie voor Chinese gemberhandelaren zijn Brazilië, Thailand en Peru. Deze landen kunnen moeilijk jaarrond leveren en hun prijzen liggen hoger dan de Chinese. Daarnaast blijft China de grootste leverancier van verse gember op de internationale markt."

Verse gember

"We leveren regelmatig gember die MRL-vrij is en bio-gember. De consumentenvraag naar bio-gember groeit elk jaar. We denken dat bio-gember de komende jaren erg populair zal zijn. We hebben 33 ha in Qingdao en 200 ha die we managen in samenwerking met lokale telers. We exporteren naar Europa, Noord-Amerika, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Het aanbod van grote, eersteklas gember is relatief klein door de hevige regen in de teeltgebieden. Dit heeft effecten voor de export naar de EU en Noord-Amerika."

Contactpersoon: Jim
Qingdao Oriental Joxin trading Co., Ltd.
WhatsApp: +86 159 6689 0955 
E-mail: jim@qdoj.com.cn 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven