Thomas Däbel, Serwo Packaging:

"Op Europees niveau capaciteitsproblemen voor papieren verpakkingen"

Thomas Däbel van SERWO Packaging: "Papieren verpakkingen en/of afbreekbare verpakkingen krijgen de laatste tijd steeds meer aandacht, veel meer dan we verwacht hadden." Hier hebben niet alleen de voedingsretailhandel, maar ook direct marketeers mee te maken. "Er is een grote verschuiving naar milieuvriendelijke verpakking." 

"Gedeeltelijk komt deze verandering in antwoord op de consumentenvraag, maar in enkele gevallen willen bedrijven onze verpakking gebruiken om milieuvriendelijker te zijn."

Vorig jaar had het bedrijf voor het eerst papieren cups in het assortiment. "Dit ging goed en we hebben ze dit jaar weer." Een belangrijk aspect van oplossingen als deze is dat ze praktisch zijn. "Verpakkers moeten hiermee omgaan en ze moeten de kwaliteit van het fruit garanderen. Het product moet in een aantrekkelijke staat de consument bereiken en de producten moeten de inhoud laten ademen." De trays die gemaakt zijn van FSC-gecertificeerd gerecycled papier kunnen afgesloten worden met een PET of PLA deksel, wat voor voedingsretailers ideaal is. 

"Van onze huidige verpakking zijn alleen het plastic deksel en de tray composteerbaar. Dit betekent dat we een hygroscopische verpakkingsoplossing hebben die zowel vocht absorbeert als afgeeft, waardoor een gunstig microklimaat gecreëerd wordt."

Ondertussen is Europa op een punt van capaciteitsproblemen aangekomen wat betreft de beschikbaarheid van papieren verpakkingen. "Het heeft ook te maken met overheidsbesluiten omtrent verpakkingen die de afgelopen maanden in Europa genomen zijn - de capaciteit voor een snelle overstap was er niet. Vooruitlopend op deze ontwikkelingen hebben wij overlegd met onze partners en konden we ons goed voorbereiden zodat we in staat waren om zonder problemen aan onze klanten te leveren."

De volgende stap is dat we nadenken over afsluitbaren shells van houtpulp. "Het voordeel ten opzichte van ons huidige assortiment is een nog lagere plasticconsumptie."Retailers komen vaak met suggesties voor verpakkingen. "We proberen die zo goed mogelijk uit te voeren, maar we hebben ook te maken met de wensen van de consument. Die is vaak kritisch over hogere prijzen door milieuvriendelijke verpakkingen. En daardoor is de consument een grote onbekende factor." 

Vochtbestendige papieren tassen
Naast verpakkingen voor bessen biedt Serwo Packaging ook papieren tassen aan die goed bestand zijn tegen het vocht van AGF. "We willen verpakkingen aanbieden die plastic vervangen en papieren tassen zijn een goed alternatief omdat ze dezelfde voordelen bieden als plastic tijdens transport." Het papier heeft een dichtere structuur dan conventioneel papier en heeft geen coating of chemische behandeling nodig. 

De expert wijst ook op een trend naar hoogwaardige prints op de verpakking. "Handelaren die boven de massa willen uitsteken, zien verpakkingen nu ook als advertentiemateriaal, waardoor onze tassen zeer geschikt voor ze zijn."

Maar niet alle producten zijn voor dit soort verpakkingen geschikt. "Je moet over de hogere prijs nadenken. Als het product de verpakking niet waard is, dan is dit type verpakking niet altijd acceptabel. Voor populaire eersteklas producten zoals aardbeien en asperges zijn ze erg geschikt."

Voor meer informatie:
Thomas Däbel
Serwo Packaging
Zweigniederlassung der SERWO GmbH
Halberstädter Straße 19
39435 Egeln
Tel: +49 (0)39268 3025-0 
Mail: info@ser-pack.com  
Web: www.ser-pack.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven