Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

kleine tuintjes in de supermarkt

InFarm installeert kas in twee Edeka-supermarkten in Münster

Kruiden en sla direct ter plekke in de supermarkt telen zodat ze vers geoogst de winkelwagen in kunnen. Met de 'kleine tuintjes in de supermarkt' krijgt het woord versheid een nieuwe dimensie. Twee  Edeka-filialen in het Duitse Münster begroetten een nieuwe farmer in de stad: het start-upbedrijf InFarm uit Berlijn is met haar hightech-kassen in de supermarkten ingetrokken. Met haar modulaire farmsysteem kan de teelt van kruiden en sla voortaan plaats vinden in de supermarkten. Het past daarmee bij een trend die tegenwoordig steeds belangrijker wordt: verse producten uit de regio kopen.


Foto: Infarm GmbH

Alternatief uit Duitse teelt
"Lokaler kan men zijn producten vrijwel niet kopen“, zegt Uwe Marx, filiaalmanager in Münster Loddenheide. "We willen onze klanten met de kruiden van InFarm een alternatief bieden voor basilicum, munt of koriander, die momenteel uit andere landen geïmporteerd worden. Het bijzondere daarbij is dat de klanten de kruiden kunnen zien tijdens het kweken.“

De kruiden groeien zonder grond in een installatie met meerdere lagen. In de zogenaamde vertical farms worden de processen van de natuur gereproduceerd en temperatuur, lichtspectrum evenals voedingsstoffen worden op de planten afgestemd. Er wordt geen gebruik gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen. Ook andere negatieve invloeden zoals hitte, kou of droogte zijn uitgesloten uit het kleine ecosysteem. Op 7 mei kunnen de klanten de oogst voor het eerst proeven. 

Voor meer informatie:
InFarm – Indoor Urban Farming GmbH
Glogauerstr. 6
10999 Berlin
Telefoon: +49 (30) 9919165 90
E-mail: info@infarm.com 
www.infarm.com 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven