Seizoen nieuwe Apulische aardappelen staat voor de deur

"In de loop der jaren hebben we onze teelttechniek verbeterd om een uniek gewas te telen waarmee we kunnen voldoen aan de marktvraag naar hogere kwaliteitsnormen," zegt Francesco Attolico, eigenaar van het gelijknamige bedrijf dat is gevestigd tussen Bari en Bitono in de provincie Apulië.

"We hebben ongeveer 40 hectare en de belangrijkste activiteit is de teelt van nieuwe aardappelen. We telen de rassen Spunta, Safrane, Bellini, Loane, Soprano en Cherie."

Dankzij de bodem- en weersomstandigheden tussen Lecce en Bari, zijn nieuwe aardappelen een van de meest toonaangevende teelten in de provincie Apulië. De grond moet zanderig zijn en een goede drainage hebben.

"Het nieuwe seizoen staat voor de deur en we verwachten dat we in de eerste tien dagen van mei kunnen gaan starten met de oogst. Er zijn relatief weinig hectare met deze aardappelen in Apulië en we hopen dan ook op goede afzetprijzen. In de winter waren de weersomstandigheden ongunstig waardoor veel telers hun kalender hebben moeten aanpassen", zegt Attolico.

"Onze klanten bestaan niet alleen uit lokale handelaren, maar ook uit internationale bedrijven. Zij zetten de aardappelen af op Italiaanse en buitenlandse markten (Frankrijk, Duitsland, België en Nederland)."

"We willen kwalitatief goede aardappelen die er mooi uitzien. We maken gebruik van de meest innovatieve technieken en daarnaast beschikken we over GlobalGAP- en GRASP certificaten. We blijven doorgaan met het investeren in een project waar we al drie generaties lang in geloven."

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Francesco Attolico
Francesco Attolico
Via delle Murge, 70
700124 - Bari
Tel.: (+39) 339/8089804
Email: francescoattolico.10@libero.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven