Italië: ondanks tegenslagen goed citroenenseizoen

"Er zijn een aantal problemen rondom de afzet van Siciliaanse sinaasappelen, maar gelukkig geldt dit niet voor de citroenen." Dat zegt Salvatore Magliocco, vicepresident van PASAM Agrumi.

Salvatore Magliocco

"Er is veel vraag naar Siciliaanse citroenen, in het bijzonder naar die uit de gebieden rond Siracusa. Toch is er dit seizoen sprake van een prijsdaling ten opzichte van 2018. Desondanks is er nog steeds een sterke interesse in deze gewassen en de gemiddelde prijzen zijn hoger dan die van vier à vijf jaar geleden", zegt Salvatore.

"Toch was dit een verontrustend jaar vanwege de regenval die in oktober/november veel schade heeft veroorzaakt aan de gewassen. Daardoor ontstonden er problemen met de afzet. In december 2018/januari 2019 kwam de nachtvorst waardoor er opnieuw problemen ontstonden. En tot slot hadden we eind februari te kampen met sterke winden en daardoor ontstond er wederom schade aan de gewassen", zegt Salvatore.

"Dit alles heeft geleid tot een stijging van de volumes die niet als kwaliteitscitroenen konden worden afgezet met als gevolg een daling van de prijzen. De situatie was niet best, maar toch kende het citrusseizoen vrij constante prijzen", legt Salvatore uit.

De Femminello citroen kan gelukkig terugvallen op het BGA-merk. De boomgaarden zijn gecertificeerd door het Istituto Zooprofilattico Sperimentale della Sicilia. Hierdoor ontstaat de garantie dat de citroenen worden geteeld en geoogst volgens de traditie.

Een aantal sterke eigenschappen van de Femminello citroen:

  • De citroenen bevatten meer dan 34% sap waardoor ze een hoog vitamine C-gehalte hebben;
  • De schil is rijk aan etherische oliën en wordt gebruikt door de parfumindustrie;
  • De boom heeft een goede vruchtvorming;
  • De schil is fijnkorrelig en het fruit bevat weinig pitten en de citroen is zeer geschikt om uit te persen.

"Juist vanwege zijn kwaliteiten moet de Femminello citroen worden beschermd en de verspreiding ervan moet worden aangemoedigd", concludeert Salvatore.

Voor meer informatie:

P.A.S.A.M. Agrumi Soc. Coop. Agricola a r.l.
Produttori Agricoli Siracusani Associati Magliocco
Tel.: +39 0931722333
Fax: +39 0931722258
Email: info@pasamagrumi.it
Web: www.pasamagrumi.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven