Stijgende Indiase knoflookprijzen belemmeren export

De stijgende knoflookprijzen op de sportmarkt en de hete omstandigheden die de productkwaliteit hebben aangetast, staan de export in de weg. De periode van maart tot september is het voornaamste exportseizoen voor Indiase knoflook. 

Een exporteur uit Mandsaur Sourabh Badjatya: "De knoflookprijzen op de spotmarkt zijn al twee weken lang hoog vanwege een lagere aanvoer. Dit kan de exportvraag doen afnemen."

Volgens knoflookexporteurs variëren de prijzen op de spotmarkt tussen de €265 tot €796 per ton, waarbij de prijzen voor knoflook van premium kwaliteit in 14 dagen van €619 naar €796 per ton stegen. 

De knoflookprijzen zijn hoger dan vorig jaar. De kleinste maten worden nu voor €265 per ton verhandeld, terwijl dit een jaar geleden €97 per ton was. 

De regio Malwa-Nimar is een grote leverancier van verse en gedroogde knoflook. Een exporteur uit Mandsaur Vikas Jain: "Knoflook wordt veelal bewaard in de buitenlucht en vanwege de hoge temperaturen droogt de knoflook snel uit. Voor de export is de kwaliteit het belangrijkst en als deze niet in orde is, dan zal dit zijn weerslag op de export hebben."

Maleisië, Bangladesh, Pakistan en het Verre Oosten, de grootste afzetmarkten voor Indiase knoflook, kopen steeds minder knoflook uit India in vanwege de concurrentie van China, dat zijn prijzen op de internationale markt verlaagd heeft naar het niveau van Indiase knoflook. 

Chinese knoflook wordt momenteel op de internationale markt ook aangeboden voor €796 tot €1.150 per ton. China is wereldwijd de grootste knoflookproducent en een geduchte concurrent voor India omdat het knoflook in grotere maten en met een mindere scherpe smaak kan leveren en hier heeft men in Europa en de VS een voorkeur voor. 

Bron: timesofindia.indiatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven