Groot deel AGF dat Amerikanen consumeren is geïmporteerd

Sommige Amerikanen denken dat ze vaker verse groenten en fruit kopen met daarop een sticker van een ander land van herkomst dan de Verenigde Staten. En deze mensen hebben gelijk. Hoewel de farmers markets enorm in populariteit zijn toegenomen, blijkt uit de gegevens van de sociale 'van boer tot bord' beweging die lokaal geteeld voedsel promoot, dat de buitenlandse import een steeds groter aandeel krijgt in de binnenlandse voedselmarkt.

In 2017 werd ongeveer 55 procent van al het verse fruit dat beschikbaar was voor Amerikanen geïmporteerd en iets minder dan een derde van het totale aanbod van verse groenten in de VS was afkomstig uit het buitenland. Dat percentage is sinds 2002 verdubbeld, volgens de Economic Research Service van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Er heerst verdeeldheid onder landbouwdeskundigen, telers en overheidsfunctionarissen. Er bestaat een algemene consensus dat een groter aanbod en verscheidenheid van groenten en fruit een voordeel is voor de volksgezondheid. Maar men maakt zich ook zorgen ​​dat goedkopere importgroenten en -fruit het voor de telers in New York, die al te maken hebben met stijgende arbeids- en bedrijfskosten, te moeilijk maken om op de binnenlandse markt te kunnen concurreren.

Consumenten in New York hebben meer toegang tot fruit zoals mango's, papaja's, ananas en limes dan in de voorgaande decennia. En de beschikbaarheid per persoon van groenten zoals asperge, broccoli, komkommer, romaine sla, courgette, knoflook en ui is aanzienlijk toegenomen in de afgelopen vier decennia, volgens ERS-gegevens.

Het is niet alarmerend dat bananen uit het buitenland komen - 99,9% van de bananen in de VS worden geïmporteerd omdat de klimaatomstandigheden ervoor zorgen dat de bananenteelt op grote schaal niet mogelijk is in eigen land. Dankzij import zijn bepaalde groenten en fruit het hele jaar door beschikbaar die voorheen alleen in het seizoen beschikbaar waren. Maar de telers in New York hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de gewassen die ze in het buitenland telen tegen een lagere prijs.

De toename van de import werd gedreven door de lagere arbeids- en teeltkosten in landen als Mexico en de vraag van consumenten naar een aanzienlijke selectie producten die het hele jaar door beschikbaar zijn, waar mensen gewend aan zijn geraakt.

Hoewel er aanwijzingen zijn dat de duizenden kilometers die groenten en fruit afleggen voordat ze je keuken bereiken een minimale impact hebben op de smaak en kwaliteit van de producten, kunnen de schadelijke effecten van klimaatverandering van het transport aanzienlijk zijn.

Bron: timesunion.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven