Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spannende start voor Pink Lady-seizoen in Vrijstaat, Zuid-Afrika

Het Pink Lady-Seizoen in Vrijstaat, Zuid-Afrika, kende dit seizoen een spannende start. Telers wachtten op koelere omstandigheden voor de kleurontwikkeling en 10 dagen geleden was het zover. Vorige week maandag was het dan eindelijk tijd om de appelen te plukken. 

Normaal gesproken begint het Pink Lady-seizoen in Vrijstaat al rond 20 maart maar na de uitzonderlijk hete zomer namen telers het zenuwslopende besluit om het fruit zo'n drie weken langer aan de bomen te laten in de hoop op lagere temperaturen. 

Dit zijn de allereerste Zuid-Afrikaanse Pink Lady's voor de Britse retailmarkt, waar de vraag ondanks de grote Europese appeloogst onverminderd sterk is. Tijdens dit vroege afzetvenster verladen telers uit Vrijstaat zoveel appelen als zij kunnen. 

"Het Verenigd Koninkrijk is van oudsher een zeer sterke markt voor vroege Pink Lady-appelen. We weten echter nog niet wat de Brexit zal gaan betekenen en ook Britse handelaren kunnen hier ons geen antwoord op geven," legt Hein Punt uit, marketingmanager van Maluti Fruit Packers in Bethlehem. "Als het Britse pond in waarde daalt, dan hebben we hier veel last van."

Goed exportseizoen Royal Gala
Tot dusver hebben telers van vroege appelen een prima start gehad. De lokale markt was vrijwel leeg met een laag aanbod aan Cripps Red. De export van Royal Gala-appelen was met name gericht op het oosten, van Dubai, tot Bangladesh en Kuala Lumpur. 

Maluti Fruit Packers exporteert een steeds groter deel van haar oogst naar klanten in het Midden- en Verre Oosten.

Alle ogen zijn nu echter op Pink Lady gericht. Hein denkt dat de verhouding Pink Lady-Cripps Pink dit seizoen 40:60 zal zijn in de regio. Dankzij het recente koele weer is de kleuring uitstekend maar er zijn wat gevallen van koude schade. 

Hein vertelt dat de huidige prijs van Pink Lady in het Verenigd Koninkrijk rond de €1,58 per kilo ligt, dat is €0,80 hoger dan voor Cripps Pink. De prijs voor Pink lady klasse 1, voor de export naar Afrika en de Indische Oceaan-regio, is op dit moment iets hoger dan die voor Cripps Pink in het Verenigd Koninkrijk. 

 

 

Voor meer informatie:
Hein Punt 
Maluti Fruit Packers
Tel: +27 58 304 3376
Email: info@malutifruit.co.za

Publicatiedatum: