Japanse druiven met afbeeldingen op de schil dit najaar verkrijgbaar

Dankzij speciale zonwerende stickers kunnen er nu ook afbeeldingen op de schil van druiven worden weergegeven. De druiven zullen naar verwachting in het najaar in de winkel liggen. De techniek werd ontwikkeld in de Japanse prefectuur Yamanashi, de grootste druiventeler van het land, om de afzet van het fruit een boost te geven.  

De transparante stickers met boodschappen of afbeeldingen, zoals een hartje, blokkeren het zonlicht en laten een witte afdruk op de schil achter wanneer ze voor de kleurontwikkeling op de fruit aangebracht worden. 

Europese rode druivenrassen, zoals Sunny Dolce, zijn het meest geschikt voor dit procedé omdat ze een intense kleuring hebben. Het hoge suikergehalte en de kwaliteit van de druiven wordt niet aangetast door de stickers. 

Naast afbeeldingen van Mount Fuji, de hoogste berg van Japan, werd er ook geëxperimenteerd met het Chinese karakter voor een lang leven en de tekst Tokyo 2020 met het oog op de komende Olympische spelen. 

De regering van de prefectuur Yamanashi verwacht dat de druiven met afbeeldingen gebruikt zullen worden als geschenk en is van plan om ze per stuk aan bakkerijen en restaurants te verkopen in plaats van in trossen.

Sommige druiventelers lieten aan japantoday.com weten dat zij het merk van hun bedrijf op de schil willen afbeelden. De bijzondere druiven zullen mogelijk al in september in de winkel liggen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven