Grote groententeler Bolthouse Farms voor € 451 mln verkocht

The Campbell Soup Company heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de verkoop van Bolthouse Farms aan een dochteronderneming van Butterfly Equity, een in Los Angeles gevestigde participatiemaatschappij die gespecialiseerd is in de voedingssector, voor € 451 mln, onder voorbehoud van gebruikelijke aanpassingen van de aankoopprijs.

Na afronding van de verkoop van Bolthouse Farms, die tegen het einde van het fiscale jaar 2019 wordt verwacht, heeft Campbell zijn volledige Campbell Fresh-tak afgestoten. Onlangs heeft Campbell de verkoop aangekondigd van Garden Fresh Gourmet en de gekoelde soepfabriek van het bedrijf in Everett (Washington). In het belastingjaar 2018 realiseerde Campbell Fresh een netto-omzet van € 858 mln. Door de opbrengsten van de afstoting van de Campbell Fresh-bedrijven zal de schuld van de organisatie met ongeveer € 504 miljoen afnemen. De transacties zullen naar verwachting geen invloed hebben op de indicatie van het bedrijf voor het fiscale jaar 2019.

Mark Clouse, president en CEO van Campbel: "De verkoop van Bolthouse Farms ondersteunt onze strategie om ons te concentreren op onze twee kernactiviteiten in Noord-Amerika, Campbell Snacks en Campbell Meals and Beverages, waar we iconische merken en sterke marktposities hebben."

Bolthouse Farms werd in augustus 2012 overgenomen door Campbell en is een toonaangevende producent van biologische dranken, dressings en wortelen. Bolthouse Farms is gevestigd in Bakersfield en Santa Monica (Californië), en heeft vestigingen in Hodgkins (Illinois), Wheatley (Ontario) en Prosser (Washington). Het bedrijf heeft ongeveer 2.200 werknemers.

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke overdrachtsvoorwaarden. Campbell werd geadviseerd door Centerview Partners, Goldman Sachs en Weil, Gotshal & Manges LLP.

Campbell's grondige afstotingsprocessen voor zowel de activiteiten van Campbell Fresh als Campbell International werden in augustus 2018 beschreven in de evaluatie van de strategie en het winkelnetwerk door de directie. Het verkoopproces van Campbell International is een voortdurend proces.

Voor meer informatie:
Thomas Hushen
Tel: +1 856 342 5227
Email: Thomas_Hushen@campbellsoup.com
www.campbellsoupcompany.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven