Inschrijving Prognosfruit 2019 geopend

Vanaf nu kan er ingeschreven worden voor Prognosfruit 2019. De conferentie zal dit jaar van 7 tot 9 augustus gehouden worden in Alden Biesen, België, met steun van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT). Prognosfruit is het meest toonaangevende evenement voor de Europese hardfruitsector dat jaarlijks zo'n 250 appelen- en perentelers uit heel Europa weet te trekken. Sinds 1976 brengt Prognosfruit jaarlijks ook een hardfruitraming uit voor het komende seizoen. Informatie omtrent de inschrijving is te vinden op de website.

In 2019 beleeft Prognosfruit haar vierenveertigste editie. Voorzitster Rita Demaré: "We zijn blij de Prognosfruit-conferentie in België te kunnen houden. We kijken ernaar uit om de top van de Europese hardfruitsector te mogen ontvangen op het historische kasteel van Alden Biesen. We hopen dat telers, technici, managers en partners zullen genieten van de netwerkmogelijkheden die deze conferentie te bieden heeft. Bezoek Prognosfruit 2019 om kennis te maken met de innovatieve en dynamische Belgische fruitsector."

Tijdens de conferentie, op donderdag 8 augustus, zal de World Apple and Pear Association (WAPA) haar oogstraming voor het seizoen 2019-2020 bekendmaken. De bekendmaking zal gevolgd worden door een uitvoerige bespreking van  de huidige invloeden op de appel- en perenmarkt door vertegenwoordigers uit de sector. Na de recordoogst van vorig seizoen wordt er met spanning uitgekeken naar de raming voor 2019. Naast de bekendmaking van de raming zal de focus van het evenement dit jaar liggen op onderzoek en innovatie in teeltmethoden en de veranderingen op het gebied van consumentenvoorkeuren en retailbehoeften. 

De conferentie wordt ingeluid met een welkomstdiner op het prachtige kasteel Alden Biesen op woensdag 7 augustus en wordt op vrijdag 9 augustus afgesloten met een bezoek aan de onderzoekscentra van Better3Fruit en Pcfruit. 

Mis dit evenement niet en schrijf u vandaag nog in. Bij inschrijving voor 15 juni geldt er een voordeeltarief.

 

Voor meer informatie:
Mr Philippe Binard / Ms Helene Deruwe 
WAPA 
Email: wapa@wapa-association.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven