Salmonella gelinkt aan gesneden meloen

De Amerikaanse CDC en Food and Drug Administration onderzoeken een uitbraak van Salmonella Carrau die te herleiden is naar voorgesneden meloen van Caito Foods.

Op 12 april riep Caito Foods voorgesneden water-, honing- en cantaloupe meloen terug die waren geproduceerd in de verwerkingsfaciliteit van Caito Foods in Indianapolis. 

In totaal raakten 93 mensen in negen verschillende staten besmet met Salmonella. 23 van hen moesten in het ziekenhuis worden opgenomen. Er zijn geen sterfgevallen gemeld. De ziektegevallen vonden in de periode van 4 tot 31 maart plaats. 

De autoriteiten raden consumenten aan de teruggeroepen meloenproducten van Caito Foods niet te eten. De gesneden meloen, die onder verschillende merknamen wordt verkocht, is verpakt in een transparante clamshell. Consumenten, die het product in huis hebben, worden opgeroepen het weg te gooien of terug te brengen naar de winkel, waar ze het aankoopbedrag terug krijgen. Ook bij twijfel over de herkomst, krijgen consumenten het advies om het product weg te doen. 

Voor meer informatie:
CDC
Tel: 404-639-3286
Email: media@cdc.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven