Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rick Mengers, ZON:

"Vanmorgen een hele positieve aspergestemming aan de klok "

Tholen - Pasen en asperges. Het blijkt jaarlijks weer alles met elkaar te maken te hebben. "Wij zagen vanmorgen ook weer een hele positieve stemming aan de klok. De prijzen van de dubbel-A asperges liepen op richting de 6 euro en dat is gewoon een hele mooie prijs", constateert aspergeverkoper Rick Mengers van Royal ZON.

Hij ziet de komende weken dan ook vrij positief tegemoet. "We hebben nu de volumes die normaal horen bij begin mei, maar de prijsverhouding is gewoon netjes in evenwicht. Al met al klaag ik zeker niet. Wel hebben de telers met verwarmde asperges een minder seizoen gedraaid als gevolg van het mooie weer in februari", vertelt Rick.

"Er zullen de komende weken veel asperges op de markt komen, maar als er ook een dito vraag ontstaat, zal de markt hopelijk in evenwicht blijven en kan de prijs op een redelijk niveau blijven. Ook in Duitsland is het best koud geweest, dus als men daar ook minder productie heeft, kan het een hele mooie Paasweek worden", zegt de verkoper.

"Opvallend is wel dat de sorteringen dit jaar als gevolg van de droogte wat dunner uitvallen dan we gewend zijn. Zeker in Nederland en Duitsland prefereert men Dubbel-A asperges, dus voor de hele 10-16 mm sortering zal het een lastiger seizoen worden", besluit Rick.

Voor meer informatie:
Rick Mengers
ZON
T: + 31 77 323 95 40
rick.mengers@zon-business.com 
www.zon-business.com 
www.aspergetijd.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven