Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Compensatie voor rijden op lng 12,5 cent per liter

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de hoofdlijnen voor de stimuleringsregelingen (bio)lng gepresenteerd. De compensatie van 12,5 cent per liter gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019 in.
​​Momenteel wordt nog onderzocht over voor bio-lng een apart tarief komt. TLN is positief over de lng-stimuleringsregeling, omdat het een stap in de goede richting is.

Ingezet op herstel
Het ministerie van Financiën beëindigde in het najaar de oude teruggaveregeling. Het nationaal LNG platform, RAI Vereniging, Bovag, evofenedex en TLN hebben zich de afgelopen maanden ingezet om deze tegemoetkoming te herstellen. De compensatie voor het gebruik van lng ten opzichte van andere fossiele brandstoffen zorgt onder andere voor een impuls in de transitie naar duurzamer wegtransport en de stimulatie van ontwikkeling van bio-lng in het zware wegvervoer.

Het ministerie zal de komende periode, samen met de sector, de nadere juridische uitwerking van de regeling vorm gaan geven.​​
 
Bron: TLN

Publicatiedatum: